Oua-pashot (ochiuri in apa) fierte cu paine si sunca

Просто&Вкусно - Gustări - Oua-pashot (ochiuri in apa) fierte cu paine si sunca

Ingrediente

1 ou de 72-75 g

2 ling. otet de masa

1 lingurita sare

Paine sura

Sunca

Piper nergru

Metodă de preparare

1

Punem la infierbantat apa intr-un castron. Cand pe fundul castronului incepe a aparea bule de aer (de regula, bulele apar la o temperature medie) dar apa inca nu a fiert, adaugam cateva picaturi de otet de masa si putina sare. Cu ajutorul unei linguri,amestecam apa, pana formam un vartej. Cu atentie maxima introducem in acest vartej oul in asa fel, incat marginile albusului sa se rasuceasca si sa cuprinda galbenusul.

2

Aproximativ peste 1-2 minute dupa ce s-a prins albusul, il desprindem usor de pe fundul castronului cu ajutorul unei palete cu gaurii, dar inca nu scoatem oul la suprafata. Un ou cu astfel de gramaj indicat, se prepara 4-5 minute. Dupa expirarea termenului, scotem atent oul din apa si-l lasam pe un servetel de hartie.

3

Acest fel de ou se serveste pe paine cu sunca. Oul se sareaza, se pipareaza si se savureaza. Pofta buna!



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи