Metodă de preparare
Punem la infierbantat apa intr-un castron. Cand pe fundul castronului incepe a aparea bule de aer (de regula, bulele apar la o temperature medie) dar apa inca nu a fiert, adaugam cateva picaturi de otet de masa si putina sare. Cu ajutorul unei linguri,amestecam apa, pana formam un vartej. Cu atentie maxima introducem in acest vartej oul in asa fel, incat marginile albusului sa se rasuceasca si sa cuprinda galbenusul.
Aproximativ peste 1-2 minute dupa ce s-a prins albusul, il desprindem usor de pe fundul castronului cu ajutorul unei palete cu gaurii, dar inca nu scoatem oul la suprafata. Un ou cu astfel de gramaj indicat, se prepara 4-5 minute. Dupa expirarea termenului, scotem atent oul din apa si-l lasam pe un servetel de hartie.
Acest fel de ou se serveste pe paine cu sunca. Oul se sareaza, se pipareaza si se savureaza. Pofta buna!
Comentarii
Похожие статьи
-
Salată cu sparanghel şi ou fiert paşot aug 04, 2014
-
Budincă de brânză cu sos de fructe de pădure iun 16, 2014
-
Авокадо запеченный с яйцом feb 09, 2017
-
Ouă cu bostănel și roșii iun 09, 2014
-
Завтрак выходного дня ian 18, 2017