Micul dejun

Просто&Вкусно - Micul dejun

Micul dejun

Diminețele de duminică sau orice altă dimineată a celor care adoră să mănânce delicios, încep cu veşnica întrebare "ce să gătesc?". În această dimineaţă răspunsul l-am primit de la adoratul de toți gurmanzii, faimosul Jamie Oliver!

Ca să preparați un fascinant mic dejun, pentru 2 persoane, cu clătite (sau pur și simplu blinii de cartofi), somon afumat şi ouă fierte în mod pashot, veţi avea nevoie de:

 

100 g făină

Verdeață (pătrunjel, mărar, ceapă) sau plante aromatice uscate

Sare/piper

2 ouă

1 linguriță oțet

5 cartofi medii

30 g unt

Smântână

Somon afumat

 

1. Cartofii – se spălă, se curăţă, se fierb până sunt gata.

2. Se toacă verdeața, se amestecă cu faină, sare şi piper.



3. Se lasă cartofii să se răcească, între timp  punem o cratiță cu apă la fiert, în care să gătim ouăle pashot.

4. Se rad cartofii pe dimensiunea mare a răzătoarei, se omogenizează cu făina şi verdeața, apoi se adaugă unt.



5. Se încălzeşte tigaia, compoziția se împarte în 2 părți şi se prăjește fiecare până se rumenește.

6. Ca să reușiți să fierbeți corect ouăle în mod pashot, rețineți, că apa trebuie să fiarbă cu bule. Atunci când apa clocotește, adăugăm oțet și, agitând constant cu lingura, creăm în apă o "tornada". Spargem în vase diferite ouăle, şi punem, mai întâi, un ou în adâncitura "tornado", iar când acesta un pic s-a coagulat, se toarnă și cel de-al doilea. Fierbem 3-4 minute. Le extragem din apă cu atenție, astfel încât să nu deteriorăm albușul delicat al oului.



7. Ne râmâne să finalizăm capodopera: pe suprafața clătitei/bliniei așternem smântâna, apoi distibuim peștele și în vârf, ca vișina de pe tort, va încorona oul fiert pashot. Facem o incizie mică în zona gălbenuşului de ou și presurăm preparatul cu verdeață.



Micul dejun delicios şi neobişnuit este gata! Mulțumesc, Jamie)))


În editorialul  următor vă voi impartași din cartea mea magică o rețetă magică de preparare a cambulei!


Tags

Похожие статьи

Comentarii