Budinca de dimineață
Diminețile pot fi foarte plăcute, mai ales dacă cei dragi se trezesc în aroma îmbietoare a unei budinci care îi așteaptă cuminte în rolă. Fără îndoială că orice gospodină are cîteva rețete ale acestui preparat care este foarte gustos, consistent și simplu. Noi venim cu 5 rețete noi și delicioase ca să completăm colecția dumneavoastră.
BUDINCĂ CU ANANAS
Ingrediente:
500g brînză de vaci
2 ouă
2 lng zahăr
2 lingurițe crupe de griș
Coajă rasă ½ lămîie
Cîteva inele de anans
Unt
Crupe de griș
Vișine p/u coctail sau coacăză roșie
Zahăr pudră
Mod de preparare
- Ungem tava de copt cu unt și o presărăm cu griș.
- Batem ouăle cu zahăr. Amestecăm brînza cu crupa de griș și coaja de lămîie. Adăugăm ouăle bătute peste compoziția de brînză, amestecăm totul bine.
- Punem inelele de anans la fundul tavei, aranjăm deasupra compoziția de brînză.
- Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 35-50 minute.
- Servim budinca decorată cu vișine, coacăză roșie și zahăr pudră.
BUDINCĂ DIN IAURT CU VIȘINE
Ingrediente:
200g vișine fără sîmburi
100g iaurt natural
2 ouă
3 lng zahăr
35g unt
2 lingurițe amidon de porumb
1 lng făină
Zahăr pudră
Mod de preparare
- Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină.
- Despărțim albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu puțină sare pînă vor fi spumă.
- Batem untul cu zahărul. Adăugăm gălbenușurile, sucul de lămîie și iaurtul, amestecăm.
- Amestecăm făina cu o linguriță de amidon și o adăugăm peste compoziția de unt, amestecăm totul pînă obținem o compoziție omogenă. Turnăm atent albușurile bătute și amestecăm.
- Presărăm vișinile cu amidon.
- Așezăm în tavă jumătate din cantitatea de vișine, apoi turnăm aluatul. Punem deasupra vișinele rămase.
- Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 25-30 minute pînă se va rumeni frumos.
- Servim budinca presărată cu zahăr pudră.
BUDINCĂ CU MERE ȘI MIGDALE
Ingrediente:
250g brînză de vaci
2 ouă
2 lng crupe de griș
2-3 mere
Sucul și coaja unei lămîi
1cm rădăcină de ghimbir
3 lng zahăr
25g fulgi de migdale
Sare
Unt
Crupe de griș
Zahăr pudră
Mod de preparare
- Curățim merele de coajă și cotoare, le tăiem feliuțe. Le amestecăm cu sucul de lămîie, ghimbirul ras, coaja rasă de lămîie și zahărul. Le lăsăm deoparte 1 oră.
- Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină sau cu griș.
- Despărțim albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile cu puțină sare pînă vor fi spumă.
- Amestecăm gălbenușurile cu brînza și zahărul, adăugăm grișul, fulgii de migdale și albușurile bătute.
- O parte din mere o tăiem cubulețe și le amestecăm cu compoziția de brînză.
- Turnăm compoziția în tavă. Aranjăm merele rămase deasupra, presărăm fulgi de migdale și zahăr pudră.
- Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 35-40 minute.
- Servim budinca presărată cu zahăr pudră.
BUDINCĂ CU VERDEAȚA ȘI IERBURI
Ingrediente:
200g brănză de vaci
50g cașcaval tare ras
2 ouă
½ legătură ceapă verde
½ legătură pătrunjel
Usturoi verde
1 linguriță paprica
Sare și piper
Făină sau pesmeți
Unt
Mod de preparare
- Spălăm bine verdeața și o tăiem mărunt.
- Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină sau cu pesmeți.
- Despărțim albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile cu puțină sare pînă vor fi spumă.
- Amestecăm bine brînza cu gălbenușurile de ou, pînă obținem o compoziție omogenă. Sărăm și piperăm. Adăugăm cașcavalul ras și verdeața tocată.
- Adăugăm atent albușurile de ou, amestecăm compoziția.
- Turnăm compoziția în tavă.
- Coacem în rola preîncălzită la 200oC timp de 20 minute.
- Servim budinca cu salată verde și crutoane din pâine.
BUDINCĂ CU SPANAC ȘI SOS PESTO
Ingrediente:
250g brînză de vaci
2 ouă
2 lng făină
2 lng sos pesto
2 lng parmezan ras
1 legătură spanac proaspăt
1 linguriță suc de lămîie
Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Ungem formele cu unt și le tapetăm cu făină.
- Spălăm bine spanacul și îi tăiem tulpinile. Îl opărim timp de 2 minute și îl tăiem fîșii subțiri.
- Batem ouăle cu sare, piper, suc de lămîie și sosul pesto. Adăugăm brînza și spanacul, amestecăm totul bine.
- Umplem formele cu compoziția obținută, presărăm parmezan ras.
- Coacem budinca în rola preîncălzită la 180oC timp de 20-25 minute.
Rețete și fotografii: Olesea Buneac
Похожие статьи
-
Budincă cu verdeață și ierburi iun 26, 2014
-
Musli de casa cu miere iun 09, 2014
-
Вафли к завтраку на кефире ian 25, 2017
-
Budincă de cartofi cu carne mai 07, 2014
-
Omletă spaniolă iun 09, 2014