Somon în sos

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Somon în sos

Ingrediente

800 gr somon

100 gr vin alb

50 gr orice cașcaval

100 gr smântână

Sare, piper praf, condimente – după gust

 

Semințe de susan – după gust 

Metodă de preparare

1

Marinăm somonul pe 30 minute: sare, piper alb, condimente pentru pește, după gust. Frecăm somonul cu acest amestec și-l punem în vin. Până să punem peștele la rolă, presărăm puțin rozmarin, pentru aromă.

2

Ungem tava cu ulei, scoatem peștele și-l ducem la copt pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade C.

3

Scoatem peștele, în presărăm cu semințe de susan și-l ungem cu ulei. (Noi am folosim ulei cu olive, pentru a-i da peștelui un gust caracteristic). După această operațiune, ducem iarăși peștele la cuptor pentru 5 minute.

4

Preparăm sosul: Scurgem marinata cu ajutorul unei site într-un vas aparte și-l punem pe foc, adăugăm smântâna. Sosul se prepară la flacără mică, până începe să se îngroașe. Pentru a-i da un gust mai picant, se poate de adăugat și puțin cașcaval topit.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи