Prînzul pentru copiilor
Supă–cremă din spanac
Ingrediente
2-3 cartofi
1 morcov
1 ceapă
1 legătură de spanac
Bulion de găină sau de legume
Metodă de preparare
1. Tăiem toate legumele cubulețe, cu excepția spanacului și le înăbușim 5 minute. Adăugăm apoi 1,5l de bulion, sarea și lăsăm să fiarbă pînă vor fi gata legumele.
2. Adăugăm spanacul și mai fierbem 2-3 minute. Batem supa cu ajutorul blenderului, pînă obținem o supă-cremă. Se servește supa-cremă de spanac cu pesmeți.
Pește cu legume
Ingrediente
1,5 – 2kg pește fără oase
2 morcovi
2 cepe
Făină albă
Sare și piper
Ulei vegetal
Metodă de preparare
1. Condimentăm peștele cu sare și piper, îl presărăm cu făină și îl prăjim pe ambele părți.
2. Îl prăjim pînă obținem o crustă rumenă, adăugăm ceapa tăiată inele, morcovul dat prin răzătoare si sarea.
3. Înăbușim totul sub capac, la foc mic 10 minute.
Coctail sănătos
Ingrediente
Lapte
Miere
Mango
Banane
Metodă de preparare
1. Amestecăm toate ingredientele în blender în proporțiile dorite. Servim cu plăcere!
Chifle dulci cu stafide
Ingrediente
Aluat cu drojdii
100g stafide
50g unt
½ pahar zahăr
1 ou
Metodă de preparare
1. Pregătim aluatul cu drojdii ori îl putem cumpăra. Îl tăiem în 16 bucățele, le transformăm în mingi micuțe și le lăsăm să se odihnească 10 minute după care le întindem cu făcălețul pînă vor avea grosimea 5mm.
2. Ungem fiecare cerculeț cu unt topit ( în post putem unge cu gem de caise sau ulei vegetal). Presărăm cu jumătate de linguriță de zahăr și punem stafidele (mac, scorțișoară).
3. Formăm cîte o ruladă din fiecare cerculeț. Îndoim ruladele în jumătate. Facem tăieturi pe rulade lăsînd o margine de 1cm. Formăm inimioare, rulada se va deschide ca un evantai. Putem deasemenea să formăm fluturași, pentru asta nu vom îndoia ruladele în două ci vom aduce capetele spre mijloc, vom întoarce ruladele și vom face tăieturi din ambele părți lăsînd 1cm pe mijloc, desfacem vîrfurile și fluturașii vor fi gata.
4. Punem toate chiflele în tavă și le ungem cu ou (în post le putem unge cu infuzie de ceai).
5. Le introducem în cuptorul preîncălzit la 180oC și le coacem timp de 30 minute.
Tags
Похожие статьи
-
Somon cu salată de rucola și ardei gras roșu iun 03, 2014
-
Plăcintă de Loran cu somon, păstăi verzi și ciuperci iun 03, 2014
-
Macrou copt cu garnitură de legume oct 22, 2014
-
Somon cu spanac iun 09, 2014
-
Cinele la vilă iul 03, 2014