Metodă de preparare
Umplem o cratiță cu 500 ml apă, adăugăm sare și 200 gr de unt. Punem cratița pe foc, până începe apa să fiarbă. Când dă în clocot, stingem focul și încorporăm toată făina, amestecând energic. Trebuie să obținem un aluat omogen și dens, care se desprinde ușor de vas.
Adăugăm pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Aluatul trebuie să fie vâscos și moale, care trebuie să țină și forma în același timp.
Cu ajutorul unui poș cu duză netedă, sau cu ajutorul a două lingurițe pentru desert, șprițăm aluatul sub formă de gogoși, într-o tavă tapetată cu pergament. Lingurițele se udă de fiecare dată când scoatem gogoșii, pentru ca aluatul să nu se lipească de ele. Nu uitați să lăsați spațiu între gogoși, pentru că în procesul de coacere, acestea cresc aproape de două ori.
Tava se dă la cuptorul încins la 200 grade C și se lasă la copt 30-35 minute, până gogoșile se măresc în volum și prind o culoare frumoasă. În procesul coacerii, ușa cuptorului nu se deschide sub nici un pretext, pentru a se evita prăbușirea gogoșilor. Înainte de le umple cu cremă, gogoșii se răcesc.
Pentru umplutură: amestecăm mascarpone cu frișcă și pudră de zahăr, după care umplem gogoșii.
Pentru a lipi gogoșelele, vom avea nevoie de caramelă. Pentru asta, zahărul se amestecă cu 2-3 linguri de apă rece și se pune la foc. Când începe să se întunece îl amestecăm continuu, până devine lichid. Adăugăm în caramelă puțin suc de lime. De asemenea, la asamblare poate fi folosită și ciocolata topită, răcită la temperatura camerei.
Drept bază pentru croquembouche este un con de carton învelit în folie de aluminiu. Decupăm vârful și fixăm conului pe platou. Fiecare gogoșea în parte se înmoaie în caramelă și se aranjează circular pe con. Înfrumusețăm croquembouche-ul după preferință. Putem folosi pentru decor nuci, bomboane, flori de marțipan, marmeladă, ciocolată, orice! Toate acestea se montează pe desertul propriu-zis cu ajutorul caramelei.
La final, croquembouche-ul se decorează cu fire de caramelă. Pentru aceasta vom avea nevoie de o furculiță. O înmuiem în caramela ( aceasta trebuie să se răcorească puțin, ca să se poată întinde) și o aplicăm pe desertul festiv.
Comentarii
Похожие статьи
-
Ile flottante aug 21, 2014
-
Baba albă iun 26, 2015
-
Tartalete cu căpșuni și mascarpone iun 19, 2014
-
Desert mai 22, 2014
-
Chechuri cu crema de iaurt iun 03, 2014