Metodă de preparare
Cuptorul se încălzeşte până la 200 grade C.
Mascarpone şi verdeţurile se amestecă bine într-un robot de bucătărie, până la obţinerea unui amestec uniform. Se condimentează după gust cu piper măcinat şi sare.
Întindem bine aluatul ca să putem înveli complet somonul în el. Îl întindem pe o tavă de copt, unsă în prealabil cu ulei.
Somonul se aranjează pe mijloc și peste el se pune jumătate de crema pregătită.
Aluatul se lipește din ambele părţi și se formează un plic. Aluatul se întinde uniform pentru a evita straturile groase.
Înlăturăm excesul de aluat, dar din aceste resturi putem împleti nişte cosiţe pentru ornamentare.
Întretăiem subțire plicul din aluat, în trei locuri diferite, ca să permitem aburului să iasă afară.
Cosițele din aluat se aranjează frumos pe plic și se ung cu u ou bătut.Timpul de coacere este de aproximativ 30 minute, până se rumenește aluatul și devine crocant. Pentru a verifica dacă somonul s-a copt, folosim un cuțit subțire pe care-l înfigem în pește și așteptăm 3 sec., după care ducem lama cuțitului la regiunea ceasului de mână. Dacă este fierbinte, înseamnă că somonul este gata.
Coptura fierbinte se serveşte cu restul cremei Mascarpone.
Comentarii
Похожие статьи
-
Calzone pizza închisă mai 28, 2014
-
Rissoto cu ciuperci mai 23, 2014
-
Sufleu de pește cu o salată ușoară noi 24, 2013
-
Cinele la vilă iul 03, 2014
-
Somon pe pat de ceai verde iul 07, 2014