Paella

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Paella

Ingrediente

1 piept de pui

400 gr crevete

200 gr orez cu bobul rotund

1 ceapă

1 roșie

1 ardei gras

300 ml apă

1 pahar vin alb

Ulei de măsline

Usturoi

Sare, piper, oregano  

Metodă de preparare

1

Punem la încins ulei, într-o tigaie adâncă și călim usturoiul, pentru aromă, după care îl scoatem din ulei și-l aruncăm. Rumenim fileul de pui și crevetele curățate, după care le lăsăm deoparte.

2

Curățim ceapa și o rumenim ușor. Presărăm orezul deasupra cepei, ca să impregneze uleiul aromat (de dorit să nu spălăm orezul, pentru că altfel nu va fi fărâmicios).

3

Îndată cum orezul îi ia toate aromele din ulei, adăugăm apa și vinul alb. Condimentăm și amestecăm o singură dată, după care acoperim vasul cu capac. Când orezul este aproape gata, adăugăm legumele, fileul de pui și crevetele, amestecăm încă odată. Presărăm verdeața.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи