Biscuiți bezea cu ciocolată

Просто&Вкусно - Deserturi - Biscuiți bezea cu ciocolată

Ingrediente

Pentru aluat:

100g unt rece

200g făină

50g zahăr

1 ou

2lng apă

Pentru bezele:

50g zahăr

50g zahăr pudră

50g albuș de ou

O feliuță de lămîie

Pentru decor:

Fulgi de cocos

Ciocolată neagră

Coaja unei lămîi sau a unei mandarine

Metodă de preparare

1

Pregătim aluatul. Punem în blender cubulețele de unt, făina și zahărul și transformăm totul într-un aluat farămicios. Adăugăm oul și 2 linguri de apă și transformăm aluatul într-o minge. Îl punem în frigide pentru 20 minute. Întindem apoi aluatul și tăiem cerculețe pe care le dăm la cuptor pentru 10-15 minute la 170C.

2

Pregătim bezelele. Ștergem bolul cu feliuța de lămîie, turnăm în el albușul și îl batem bine, apoi presărăm zahărul și zahărul pudră, batem încontinuu pînă ce compoziția va deveni densă și telul va sta practic vertical. Umplem saculețul de patiserie și formăm bezelele de mărimea biscuiților noștri, le introducem la cuptor și le uscăm la 100oC aproximativ 1 oră.

3

Pregătim decorul. Topim ciocolata pe baia din abur. Ungem un biscuite cu ciocolată și punem o bezea deasupra. Stropim cu ciocolată și presărăm coajă de lamîie și fulgii de cocos. Procedăm în așa fel cu toți biscuiții. Îi introducem la frigider pînă se va întări ciocolata, cam 20 minute.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи