Tartă cu gutuie

Просто&Вкусно - Deserturi - Tartă cu gutuie

Ingrediente

200g gutui

4 lng zahăr

½ linguriță scorțișoară

4 lng unt

Pentru aluat:

2 pahare făină

200g unt

1 pahar zahăr

3-5 lng apă rece

Metodă de preparare

1

Pregătim blatul-bază din aluat fărămicios într-o formă văluroasă: amestecăm bine toate ingredientele, învelim aluatul în folie alimentară și îl introducem în frigider.

2

Spălăm și curățim gutuiele, le tăiem cubulețe și le călim puțin în ulei cu zahăr pînă se vor înmuia.

3

În blatul-bază copt turnăm sucul scurs din gutuie, apoi aranjăm frumos cubușoarele de gutuie. Coacem încă 15 minute la 180oC. Putem servi tarta atît caldă cît și rece. Se potrivește de minune cu cremă de brînză. De asemenea, putem presăra tarta cu fulgi de migdale.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи