Metodă de preparare
Setăm rola la 120oC. Spălăm ficatul de pui și îl mărunțim în blender, pînă la consistența unui piure. Apoi trecem compoziția obținută prin sită.
Tăiem ceapa și morcovul cubulețe mici și le prăjim într-o tigaie cu fundul gros, pînă cînd ceapa va deveni aurie iar morcovul se va înmuia. Lăsăm să se răcească.
Tocăm mărunt slănina de porc, o adăugăm peste ficat, apoi adăugăm și compoziția de legume, sărăm și amestecăm bine totul.
Punem pateul obținut într-o tavă mică, o așezăm într-o tavă mai mare în care vom turna apă. Coacem 40 minute în rola preîncălzită. Lăsăm să se răcească complet.
Între timp punem o cratiță pe foc și turnăm vinul în ea, adăugăm gelatina și lăsăm pe foc pînă se va dizolva gelatina. Luăm compoziția de pe foc și o lăsăm să se răcească puțin. O turnăm peste pate și îl introducem în frigider.
Comentarii
Похожие статьи
-
Frijoles Fritos iun 11, 2014
-
Ghiveci de vinata iun 11, 2014
-
Гастрономический театр: Закуска... mar 24, 2015
-
Skordalia, reteta traditionala greceasca iun 16, 2014
-
Frigarui de pui iun 11, 2014