Pate din ficat de pui cu jeleu din vin de Porto

Просто&Вкусно - Gustări - Pate din ficat de pui cu jeleu din vin de Porto

Ingrediente

300g ficat de pui

100g unt

100g slănină de porc

1 morcov

2 cepe

200ml vin de Porto

5g gelatină

Metodă de preparare

1

Setăm rola la 120oC. Spălăm ficatul de pui și îl mărunțim în blender, pînă la consistența unui piure. Apoi trecem compoziția obținută prin sită.

2

Tăiem ceapa și morcovul cubulețe mici și le prăjim într-o tigaie cu fundul gros, pînă cînd ceapa va deveni aurie iar morcovul se va înmuia. Lăsăm să se răcească.

3

Tocăm mărunt slănina de porc, o adăugăm peste ficat, apoi adăugăm și compoziția de legume, sărăm și amestecăm bine totul.

4

Punem pateul obținut într-o tavă mică, o așezăm într-o tavă mai mare în care vom turna apă. Coacem 40 minute în rola preîncălzită. Lăsăm să se răcească complet.

5

Între timp punem o cratiță pe foc și turnăm vinul în ea, adăugăm gelatina și lăsăm pe foc pînă se va dizolva gelatina. Luăm compoziția de pe foc și o lăsăm să se răcească puțin. O turnăm peste pate și îl introducem în frigider.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи