Miel cu fructe uscate şi cuşcuş

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Miel cu fructe uscate şi cuşcuş

Ingrediente

500 gr miel din partea de la ceafă

250 gr cuşcuş

2 lg. kinza proaspătă

1 lg. pătrunjel proaspăt

1 lg. mentă proaspătă

2 lg. smochine uscate

2 lg. curmale

2 lg. caise uscate

1 lg. stafide

150 ml rom 

Metodă de preparare

1

Carnea de miel se porţionează bucăţi nu prea mari şi se căleşte la foc mare, până prinde crustă, pe o tigaie cu fundul gros. Scoatem carnea într-un ceaun, turnăm pestea ea bulion (oricare ar fi) şi înăbuşim 1,5 ore la foc mic.

2

Cuşcuşul se abureşte fără ulei, iar fructele uscate se înmoaie în romul fierbinte şi se lasă la măcerat măcar pentru o oră. Când mielul şi cuşcuşul sunt aproape gata, le amestecăm.

3

Fructele opărite se scurg de lichid şi se adaugă la carnea de miel şi cuşcuş. Mâncarea se serveşte fierbinte, ornată cu frunze de mentă, kinza şi pătrunjel.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи