Ingrediente
Dacă aveți un cuptor pentru pâine, puteți coace de sine stătător o pască pentru Sfintele Paști. Important este să urmăriți proporțiile și ordinea incorporării ingredientelor.
2,5 lingurițe drojdie uscată 450 gr făină 0,5 lingurițe sare 8 ling. zahăr 3 ouă 1 plic zahăr de vanilie 6 ling. ulei de floarea-soarelui Putem adăuga 100 gr unt de temperatura camerei 100 ml lapte sau apă Un complex întreg de stafide, caise uscate și mere La fundul tăvii a cuptorului de pâine presărăm drojdia uscată, deasupra cernem făina și adăugăm celelalte ingrediente. La final, turnăm laptele sau apa. Coacem în programul ”De bază”, al regimului ”Copturi cu stafide”, coaja medie.
Pentru glazura roz:
1 ling. rom 2 ling. suc de lămâie 120 gr zahăr pudră Câteva picături de colorant (colorant lichid, pentru ouă)
Metodă de preparare
Într-o cană frecăm 120 gr pudra de zahăr cu rom, apoi adăugăm sucul de lămâie și colorantul alimentar.
Acoperim pasca cu glazură, doar când este totalmente răcită. Cel mai bine să distribuim glazura cu ajutorul unui cuțit, pentru că astfel obținem o suprafață netedă. Finisăm cu presărarea de biluțe de zahăr sau zahăr de vanilie.
Comentarii
Похожие статьи
-
Checuri de ciocolată cu nuci și seminţe de rodie mai 23, 2014
-
Somsa iun 11, 2014
-
Tradiţii pascale la moldovenii mar 28, 2014
-
Лимонный тарт с меренгой mai 21, 2014
-
Plăcintă “ШЕСТЁРКА” mar 24, 2014