Secretul este umplutura
Să servești la masa de Paște ouă umplute – e deja o tradiție. Nu mulți se încumetă să improvizeze și să transforme o banală gustare în ceva original. Noi am încercat 12 experimente interesante la această temă și vrem să vă împărtășim rezultatele!
Ouă moi – trebuie fierte 2-3 minute
Ouă moi punguță - trebuie fierte 5-6 minute
Ouă tari - trebuie fierte 8-10 minute
Fiecare e în stare să fiarbă un ou. Dar ca și în orice lucru trebuie să tindem spre perfecțiune, chiar și în ceva așa obișnuit.
Înainte de fierbere. Spălăm bine ouăle în apă călduță. Apa trebuie să fie de aproximativ 45 grade, această temperatură nu va permite bacteriilor să pătrundă în interior.
Procesul de fierbere. Pentru ca să nu crape, trebuie puse la fiert ouăle care au stat ceva vreme la temperatura camerei. Un alt secret este să puneți ouăle în apa rece, apoi să puneți totul la fiert și să fierbeți cît este nevoie.
După fierbere. Călim ouăle sub apă rece.
Umpluturi
Cu ficat de batog
Amestecăm gălbenușurile cu ficat, adăugăm maioneză, sare și piper. Putem adăuga orice alte condimente după gust. Amestecăm bine totul.
Cu cașcaval și nuci
Amestecăm gălbenușurile cu nuci, cașcaval ras și maioneză. Decorăm cu jumătăți de miez de nucă.
Cu pate
Fierbem ficatul de pui. Amestecăm în blender ficatul, gălbenușurile, 50g unt, sare și piper. Adăugăm apoi puțină maioneză.
Cu avocado și șuncă
Amestecăm gălbenușurile cu 2 linguri de maioneză și 2 linguri de muștar. Adăugăm 1,5 linguriță de oțet de vin, jumătate de avocado, cubușoare de șuncă, jumătate de pahar de verdeață tocată mărunt, sare, piper și usturoi zdrobit.
Cu coriandru și ardei chilli
Amestecăm gălbenușurile cu 1/3 pahar de smîntînă, ¼ pahar bacon tocat mărunt și prăjit, 1 linguriță sos iute chilli, 1 lingură coriandru verde, ½ linguriță muștar, ¼ linguriță coajă rasă de laim, 1 linguriță suc de lămîie și sare.
Cu somon și castravete
Tocăm mărunt mărarul și lăsăm puțin deoparte pentru decor. Tăiem cubulețe 50g somon slab sărat și un castravete. Amestecăm totul cu gălbenușurile. Adăugăm maioneză, sare și piper. Decorăm cu mărar.
Cu ciuperci
Prăjim ciupercile în unt cu ceapă și le amestecăm cu maioneză. Condimentăm după gust și adăugăm puțin muștar. Amestecăm totul cu gălbenușurile și decorăm cu ciuperci.
Ca la fermă
Batem gălbenușurile cu 1 lingură de maioneză, 1 lingură de muștar, ¼ pahar de smîntînă, hrean și verdeață. Decorăm cu ceapă verde și o linguriță de sos iute de tomate.
Cu creveți
Amestecăm gălbenușurile cu 100g creveți mărunți fierți, adăugăm 1 linguriță de muștar, 1 lingură de ceapă tocată mărunt, 2 linguri de maioneză, 1 lingură de capere, 1 lingură de ceapă verde tocată mărunt.
Cu șprote
Amestecăm gălbenușurile cu șprotele fărămițate (sau alt pește afumat), ceapă verde tocată mărunt, puțin suc de lămîie și maioneză.
Cu măsline
Batem gălbenușurile cu ¾ pahar maioneză, adăugăm un vîrf de cuțit de ardei iute. Adăugăm la această compoziție 1 linguriță de măsline tocate mărunt. Amestecăm și decorăm cu măsline.
Cu bacon prăjit
Prăjim 2 feliuțe de bacon pînă devin aurii. Amestecăm gălbenușurile cu 2 linguri de maioneză sau iaurt natural, 1,5 linguriță muștar, ½ linguriță suc de lămîie, ½ linguriță boia de ardei dulce. Decorăm cu bacon prăjit.
Tags
Похожие статьи
-
Master class-coacem Pască apr 03, 2014
-
Oul–un aliment gustos și foarte sănătos oct 28, 2014
-
Panini de pui mai 15, 2014
-
Omletă spaniolă cu cartofi iun 09, 2014
-
Achma iul 08, 2014