Metodă de preparare
Curățim ceapa și o tăiem cubulețe mici, apoi o prăjim în unt pînă devine transparentă. Adăugăm făina de porumb peste ceapă și amestecăm.
Opărim roșiile un minut apoi le punem în apă rece. Le curățim de coajă și le tăiem bucăți mari. Le pisăm cu furculița într-un bol.
Turnăm roșiile în tigaia cu ceapă și lăsăm la foc mediu 5-7 minute pînă se va îngroșa sosul de roșii.
Adăugăm jumătate de pahar de apă clocotită și 2 căței de usturoi zdrobiți, sărăm și pipărăm.
Fierbem sosul încă 7 minute. Facem cu ajutorul unei linguri niște gropițe în sos și stricăm în ele cîte un ou, avem grijă să nu se scurgă, ele trebuie să rămînă intacte. Adăugăm în sos căteva frunze de busuioc.
Pregătim totul la foc mediu, fără capac, pînă se va prinde albușul, gălbenușul trebuie să rămînă moale.
Mai adăugăm puțină sare și piper și servim cirbuli presărat cu busuioc mărunțit.
Comentarii
Похожие статьи
-
Ouă cu bostănel și roșii iun 09, 2014
-
Tabouleh iun 12, 2014
-
Oua-pashot (ochiuri in apa) fierte cu paine si sunca iun 12, 2014
-
Clătite clasice iul 08, 2014
-
Rosii umplute cu ricotta si piper negru iun 09, 2014