Cirbuli

Просто&Вкусно - Mic dejun - Cirbuli

Ingrediente

3 ouă

3 roșii

2 lng făină de porumb

30g unt

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 legătură de busuioc

sare

piper negru proaspăt măcinat

½ pahar apă clocotită

Metodă de preparare

1

Curățim ceapa și o tăiem cubulețe mici, apoi o prăjim în unt pînă devine transparentă. Adăugăm făina de porumb peste ceapă și amestecăm.

2

Opărim roșiile un minut apoi le punem în apă rece. Le curățim de coajă și le tăiem bucăți mari. Le pisăm cu furculița într-un bol.

3

Turnăm roșiile în tigaia cu ceapă și lăsăm la foc mediu 5-7 minute pînă se va îngroșa sosul de roșii.

4

Adăugăm jumătate de pahar de apă clocotită și 2 căței de usturoi zdrobiți, sărăm și pipărăm.

5

Fierbem sosul încă 7 minute. Facem cu ajutorul unei linguri niște gropițe în sos și stricăm în ele cîte un ou, avem grijă să nu se scurgă, ele trebuie să rămînă intacte. Adăugăm în sos căteva frunze de busuioc.

6

Pregătim totul la foc mediu, fără capac, pînă se va prinde albușul, gălbenușul trebuie să rămînă moale.

7

Mai adăugăm puțină sare și piper și servim cirbuli presărat cu busuioc mărunțit.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mic dejun




Comentarii

Похожие статьи