Tartalete Portugheze

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Tartalete Portugheze

Ingrediente

Pentru 6 bucăți:

Puțină făină

1 plic aluat de foitaj

Praf de scorțișoară

125 gr cașcaval topit, gen BUKO

1 lgt. esență de vanilie

5 lg. zahăr

1 portocală

1 ou

Metodă de preparare

1

Image Tapițăm puțină făină pe suprafața de lucru. Luăm o foaie de aluat de foietaj sau tăiem din ruloul de aluat o bucată de 20x20 cm.

2

Image Deasupra presărăm din abundență cu praful de scorțișoară.

3

Image Rulăm aluatul și-l tăiem în șase părți egale.

4

Image Fiecare parte de aluat o turtim cu palma.

5

Image Plasăm bucățile turtite pe o tavă de copt checuri, preconizată pentru 6 bucăți.

6

Image Cu ajutorul degetelor întindem bine aluatul în fiecare formă, ca să formăm tartalete. Preîncălzim cuptorul la nivelul de sus și lăsăm la copt 8-10 minute (setați timer-ul), la o temperatură de 200 grade C, până se rumenește aluatul.

7

Pentru cremă: într-un bol mediu amestecăm cașcavalul topit, oul, esența de vanilie, o lingură de zahăr și coaja rasă de portocală. Scoateți tava de copt pentru checuri din cuptor și cu ajutorul lingurii apăsați pe părțile interioare ale tartaletelor ca să oferiți mai mult spațiu pentru umplutură. Turnați cu lingura compoziția obținută în tartalete, umplându-le doar ¾, pentru că în timpul coacerii crema se va ridica. Duceți tava din nou în cuptor, la nivelul superior și coaceți timp de 10 minute. Pentru caramela de portocală: Puneți o crăticioară pe foc. Adăugați 4 linguri de zahăr și scurgeți sucul de la o lămâie. Din când în când agitați crăticioara și urmăriți formarea caramelei. Luați aminte, caramela este foarte fierbinte și nici într-un caz nu trebuie s-o gustați sau să o amestecați cu o lingură de metal. Scoateți tartaletele din cuptor și lăsați-le să se răcească 2-3 minute, după care turnați deasupra caramela de portocală.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи