DORADA CU IERBURI ȘI LĂMÂIE

Просто&Вкусно - Peşte şi fructe de mare - DORADA CU IERBURI ȘI LĂMÂIE

Ingrediente

1 doradă

1 lămâie

Câteva crenguțe de rozmarin

Câteva crenguțe de pătrunjel

Coajă de lămâie

Ulei de măsline

2 căței de usturoi

Sare, piper

Metodă de preparare

1

De pe lămâie se elimină coaja cu ajutorul cuțitului de curățat legume și fructe, se taie în fâșii subțiri. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Rozmarinul și pătrunjelul se toacă puțin mai măscat. Toate astea se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin să se infuzeze..

2

Peștele se curăță, se înlătură bronhiile și se spală bine. Ușurel se usucă cu șervețele uscate. Cu ajutorul unei perii se unge peștele din toate părțile și în interior, cu uleiul aromat obținut anterior.

3

În burta peștelui se pot pune: o felie de lămâie, câteva crenguțe de pătrunjel și puțin usturoi.

4

Peștele se rumenește pe grill sau la grătar, peste cărbuni, timp de 5 minute pe fiecare parte. Până capătă o culoare aurie-maro și o aromă delicioasă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Peşte şi fructe de mare




Comentarii

Похожие статьи