Metodă de preparare
De pe lămâie se elimină coaja cu ajutorul cuțitului de curățat legume și fructe, se taie în fâșii subțiri. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Rozmarinul și pătrunjelul se toacă puțin mai măscat. Toate astea se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin să se infuzeze..
Peștele se curăță, se înlătură bronhiile și se spală bine. Ușurel se usucă cu șervețele uscate. Cu ajutorul unei perii se unge peștele din toate părțile și în interior, cu uleiul aromat obținut anterior.
În burta peștelui se pot pune: o felie de lămâie, câteva crenguțe de pătrunjel și puțin usturoi.
Peștele se rumenește pe grill sau la grătar, peste cărbuni, timp de 5 minute pe fiecare parte. Până capătă o culoare aurie-maro și o aromă delicioasă.
Comentarii
Похожие статьи
-
Escabeche din macrou iul 07, 2014
-
noi 22, 2024
-
Somon în sos de vanilie iun 03, 2014
-
Морской окунь со шпинатом ian 03, 2017
-
SALATĂ-GRILL:legume & Steak iun 03, 2014