Metodă de preparare
Tăiem coaja de la baghetă, rupem miezul în bucăți nu prea mari. Le punem într-o tavă și le stropim cu ulei, presărăm sare și piper. Coacem bucățile de pîine în rola preîncălzită timp de 10 minute, pînă se vor rumeni.
Apoi le vom presăra cu usturoi zdrobit și vom pune deasupra lor baconul, lăsăm totul în rolă încă 5 minute. Grăsimea din bacon se va scurge în pesmeți.
Amestecăm sucul de lămîie cu uleiul de măsline, sarea și piperul.
Într-un bol mare amestecăm ruccola, frunzele de salată, pesmeții, baconul și sosul pregătit mai devreme. Punem salata în farfurie.
Punem într-o cratiță puțină apă (5-6cm) la fiert, adăugăm în ea puțină sare și o linguriță de oțet.
Cu ajutorul unei linguri sau a bețișoareloe pentru sushi, învîrtim apa. Spargem oul în pîlnia obținută în urma amestecării.
Fierbem oul la foc mic timp de 4-5 minute. Îl scoatem cu o lingură cu găuri și îl lăsăm să se scurgă.
Stropim salata cu sos și punem ou-pașot deasupra, îl crestăm cu cuțitul ca să i se scurgă gălbenușul. Presărăm piper și parmezan ras.
Comentarii
Похожие статьи
-
Mazăre verde cu unt şi bacon crocant aug 05, 2014
-
Micul dejun cu broccoli și ou pashot iun 09, 2014
-
Salată cu mozzarella și busuioc mai 15, 2014
-
Salată de Champignons cu verdeaţă dec 09, 2013
-
Цветной обед с Антониной Гурецкой sep 24, 2015