Salată caldă din pîine,bacon,rucola şi ou paşot

Просто&Вкусно - Salate - Salată caldă din pîine,bacon,rucola şi ou paşot

Ingrediente

½ ciabatta sau baghet

6 feliuțe bacon afumat

1 cățel de usturoi

2 ouă

sare de mare

piper negru proaspăt măcinat

sucul unei ½ lămîie

ruccola

salată Aisberg sau frunze de țelină

50g parmezan (grana padano sau pecorino)

Metodă de preparare

1

Tăiem coaja de la baghetă, rupem miezul în bucăți nu prea mari. Le punem într-o tavă și le stropim cu ulei, presărăm sare și piper. Coacem bucățile de pîine în rola preîncălzită timp de 10 minute, pînă se vor rumeni.

2

Apoi le vom presăra cu usturoi zdrobit și vom pune deasupra lor baconul, lăsăm totul în rolă încă 5 minute. Grăsimea din bacon se va scurge în pesmeți.

3

Amestecăm sucul de lămîie cu uleiul de măsline, sarea și piperul.

4

Într-un bol mare amestecăm ruccola, frunzele de salată, pesmeții, baconul și sosul pregătit mai devreme. Punem salata în farfurie.

5

Punem într-o cratiță puțină apă (5-6cm) la fiert, adăugăm în ea puțină sare și o linguriță de oțet.

6

Cu ajutorul unei linguri sau a bețișoareloe pentru sushi, învîrtim apa. Spargem oul în pîlnia obținută în urma amestecării.

7

Fierbem oul la foc mic timp de 4-5 minute. Îl scoatem cu o lingură cu găuri și îl lăsăm să se scurgă.

8

Stropim salata cu sos și punem ou-pașot deasupra, îl crestăm cu cuțitul ca să i se scurgă gălbenușul. Presărăm piper și parmezan ras.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Salate




Comentarii

Похожие статьи