Bangkok
INIMA BANGKOK-ULUI
Capitala şi cel mai mare centru urban al Thailandei este oraşul Bangkok, care se extinde rapid pe întregul teritoriu al Asiei de Sud-Est, grație construcțiilor sale. Din cele mai vechi timpuri, Bangkok-ul era un mic centru comercial, care deservea capitala Thailandei, oraşul Ayutthaya. După ce a fost distrusă Ayutthaya, s-a luat o decizie de a schimba capitala.
Astăzi, capitala veche – Ayutthaya – poate fi vizitată printr-un tur excursional, care nu este altceva, decât o incursiune palpitantă în istorie. Cu toate acestea, dacă ați ajuns în Thailanda dar vă presează timpul, în primul rând trebuie să vizitați inima Bangkok-ului (acesta mai poartă denumirea de „Oraș al Îngerilor”) – templele!
Arhitectura templelor este de-a dreptul fantastică şi răscoleşte orice simţ. Bijuteriile strălucitoare te inspiră, iar multitudinea de sticlă colortă împreună cu ceramica, formează un tablou complex, poleit în întregime cu aur. Aici totul are o conotaxie aparte. Te fascinează orice detaliu. Vreai să rămâi pentru mai mult timp aici, ca să descoperi orice pavaj, orice urmă colorată. Cel mai bun moment al zilei pentru vizita templelor, este dimineaţa. Doar dis-de-dimineaţă poţi evita grupurile de turişti şi poţi savura în tihnă clipele sublime.
Trezindu-vă dis-de-dimineață, veţi veți fi răsplătiți cu sentimentul de liniște, venerație şi veţi putea urmări jocul spectaculos al luminii, de pe suprafaţa templelor. Apropo, înainte de a intra în templu, trebuie să vă îmbrăcați corespunzător. Nu aveți voie să purtați șorturi sau să aveți umerii descoperiți. Dacă nu aveți îmbrăcăminte corespunzătoare, veți putea închiria ceva la intrare în templu.
ARMONIE GASTRONOMICĂ
Bucătăria thailandeză este una specifică, dar care merită a fi încercată, cel puțin din curiozitate. Aceasta combină armonios diferite ingrediente cu gust puternic, cum este chili, usturoiul, ghimbirul, lemongrassul. Cu toate acestea, când ingredientele se contopesc într-o fusiune a simțurilor, rezultatul este foarte diferit.
Bucătăria thailandeză este pentru amatorii de senzații tari, cărora le place să descopere fiecare componentă a bucatelor. Savurând bucatele thailandeze, ai impresia că aromele și gustruile sunt într-o colaborare reciprocă. S-ar putea spune că aromele se suplinesc și se nuanțează între ele. Principiul acestei bucătării constă în armonia deplină a combinațiilor, care la prima vedere nu se au alături sub nicio formă, ca de exemplu: acru și sărat, dulce, iute și picant.
AMATORILOR PRODUSELOR DE MARE
Bangkok este un rai pentru gurmanzii si amatorii produselor de mare. Crabi, homari enormi, crevete gigante, orice tip de pește – toate acestea și încă multe alte produsele puteți gusta în Bangkok, fără limită. Combinația de gusturi este cu adevărat fantastică. De cele mai multe ori, produsele de mare sunt preparate la grill, deși nu este o metodă tocmai potrivită, pentru că în acest caz peștele este preparat fără condimente și pare un pic sec, uscat. Vă recomand să gustați crabi în carry, este varianta perfectă de a vă face cunoscuți cu deliciile de mare. Vă asigur, este o mâncare fără precedent și o s-o țineți minte mult timp.
CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DE STRADĂ
În Bangkok, mâncare este preparată practic la orice colț de stradă. Aici veți găsi o multitudine de restaurante, cafenele și tarabe cu jăratic în care se gătește foarte gustos. Nu este de mirare, pentru că mâncarea este gustoasă nu doar în localuri, dar și la colț de stradă. Un portal turistic a efectuat un studiu la tema mâncării de stradă în diferite orașe ale lumii, prin care au fost evoluate calitățile gustative ale street-food-ului, diversitatea bucatelor și igiena sanitară.
După clasament, pe primul loc a ieșit Bamgkok-ul. Cercetătorii au remarcat, în primul rând, Pad Thai (fidea de orez cu produse de mare), salată din papaya verde și orezul cu mango și lapte de cocos.
Tags
Похожие статьи
-
Мини весенние каникулы mar 01, 2016
-
Armenia mai 08, 2015
-
noi 22, 2024
-
Istambul iul 30, 2013
-
Harta călătoriilor cu gust. Aprilie mar 31, 2014