Adunăm un gustare utilă–pachețelul pentru școală
Sănătatea și succesele copilului dumneavoastră la școală depind de cum se alimentează el atît timp cît se află acolo. De aceea, este foarte important ca părinții să le ofere gustarea potrivită la pachet, pe care să-l ia copilul în ghiozdănel. Este important ca hrana să fie pe de o parte benefică iar pe de altă parte atractivă pentru școlar.
Gustarea la pachet Nr.1:
Tartină: pâine de grîu integrală, feliuțe de roșii și mozzarella, frunze de salată
Un măr
Suc
Gustarea la pachet Nr.2:
O tartină cu multe straturi: pâine de grâu integrală, șuncă, cașcaval, feliuțe de roșie și ou fiert, frunze de salată
Banană
Iaurt
Între micul dejun și masa de prînz copiii au nevoie de o gustare. Desigur, ei pot mînca ceva la școală, dar cel mai potrivit ar fi ca părinții să le pregătească gustările și să le dea la pachet, așa ei pot fi siguri de calitatea și prospețimea produselor.
Gustarea la pachet Nr.3:
Tartină: pâine de grîu integrală, feliuțe de mozzarella, frunze de salată, piept de pui fiert
Biscuiți de ovăz
Iaurt
Biscuiți de ovăz cu stafide
Ingrediente:
100g unt moale
75g zahăr
Vanilie
1 ou
100g făină
1 linguriță praf de copt
75g fulgi de ovăz (măcinate)
Stafide
Mod de preparare
- Batem untul cu zahărul apoi adăugăm vanilia și oul. Presărăm făina amestecată cu praful de copt și fulgii de ovăz.
- Introducem aluatul obținut în frigider pentru o oră. Formăm biscuiții din aluatul refrigerat și îi coacem timp de 20 minute la 180oC.
Gustarea la pachet Nr.4:
Biscuiți „Madeleine”
Salată de fructe
Iaurt
Biscuiți „Madeleine” cu ciocolată
Ingrediente:
105g făină
½ linguriță bicarbonat de sodiu
2 ouă
100g zahăr
2 lingurițe extract de vanilie
Un vîrf de cuțit de sare
70g unt topit
Ciocolată
Mod de preparare
- Batem ouăle cu zahărul apoi presărăm ingredientele uscate și adăugăm untul. Acoperim aluatul obținut cu peliculă alimentară și îl introducem în frigider pentru cîteva ore.
- Ungem forma pentru madeleine cu unt și o tapetăm cu făină. Punem cîte o lingură de aluat în fiecare adîncitură.
- Îi coacem 10-13 minute la 200oC. Între timp topim ciocolata pe baie din abur. Înmuiem biscuiții gata în ciocolată și îi lăsăm să se răcească.
Cu săgeată: Pentru biscuiți madeleine mai puțin calorici, nu le înmuiem în ciocolată.
Rețete și fotografii: Irina Barcari; text: Olga Efimova
Похожие статьи
-
Блюда с историей в Gastrobar apr 05, 2017
-
Creveţi pe feliuţe crocante de pâine aug 08, 2014
-
Club sandwich aug 08, 2014
-
Farfurii creative mai 27, 2014
-
Atelier pentru copii dec 05, 2014