Cake Pops
Blatul
Ingrediente:
4 gălbenușuri de ou
4 albușuri
100g făină
150g zahăr
1 linguriță zahăr vanilat
Mod de preparare
Amestecăm gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr.Batem albușurile spumă cu zahărul rămas.
Amestecăm jumătate din cantitatea de albușuri cu compoziția de gălbenuș. Presărăm făina și amestecăm bine totul.
Adăugăm albușurile rămase.
Ungem tava cu unt sau așternem hîrtie de copt. Coacem blatul timp de 30-35 minute în rola preîncășzită la 180o Cînd este aproape gata micșorăm temperatura. Blatul gata îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească.
Fărămițăm blatul cu mîinile sau cu ajutorul blenderului. Adăugăm 250g de lapte condensat. Amestecăm bine totul.
Luăm cu o lingură compoziția obținută și rulăm din ea biluțe. Le introducem în frigider pentru 30 minute.
Topim 20g de ciocolată. Înmuiem vîrful bețisoarelor de lemn în ciocolată și le înfibgem în biluțe. Le mai lăsăm în frigider încă 15 minute.
Topim 200g de ciocolată. Înmuiem fiecare biluță în ciocolata topită și lăsăm să se scurgă surplusul de ciocolată. Presărăm cake pops-urile cu decorațiuni colorate din zahăr cît încă ciocolata nu s-a răcit.
Poziționăm cake pops-urile vertical și le introducem în frugider pentru 30 minute.
Varietăți de cake pops
- Cu lapte condensat
Adăugăm 250g de lapte condensat în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată neagră și îi presărăm cu decorațiuni colorate din zahăr.
- Cu iaurt de fructe
Adăugăm 200-250ml iaurt gras de fructe în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată albă și le presărăm cu decorațiuni colorate din zahăr.
- Cu ciocolată și nuci
Adăugăm 300-350g de pastă de ciocolată cu nuci în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată albă sau neagră și le decorăm cu bucățele de nuci.
- Cu cocos
Adăugăm 200-250g de unt bătut și 2-5 linguri de zahăr în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată albă și le presărăm cu fulgi de cocos.
- Cu mascarpone
Adăugăm 200-250g de mascarpone în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată neagră și le acoperim cu dungi din ciocolată albă.
- Cu căpșuni
Adăugăm 200-250g de gem de căpșuni în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată albă și le decorăm cu bucățele de caramele.
- Cu fistic
Adăugăm 200-250g de cognac sau rom în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată neagră și le tăvălim prin fistic fărămițat.
- Cu scorțișoară și miere
Adăugăm 200-250g de miere, 2 lingurițe de scorțișoară și un pumn de nuci zdrobite în blatul fărămițat. Glazurăm cake pops-urile cu ciocolată albă și le presărăm cu decorațiuni din zahăr.
Tags
Похожие статьи
-
Panna cotta de ciocolată cu jeleu de rodii feb 20, 2015
-
Colțunași cu caise iul 02, 2014
-
Raw vegan desserts iun 26, 2015
-
Подарить нежность... feb 27, 2017
-
Desert cu iaurt, struguri si granola iun 16, 2014