Într-o companie plăcută
Supă de legume cu fasole
Ingrediente:
1 ceapă
1 morcov
2 tulpini de țelină
1 zucchini
2-3 cartofi
1 conservă de fasole albă
1 roșie
1 ardei gras
Pătrunjel
Mărar
2 căței de usturoi
Sare
Piper
Mod de preparare
- Tocăm mărunt ceapa și usturoiul, morcovul îl dăm prin răzătoare, tăiem țelina mărunt, zucchinele feliuțe, ardeiul cubulețe, cartofii cuburi mari. Prăjim toate legumele într-o tigaie.
- Adăugăm un pahar de apă și înăbușim puțin. Dăm o roșie prin răzătoare și o adăugăm peste legumele din tigaie. Turnăm 1 litru de apă.
- Adăugăm fasolele cînd vor fi gata cartofii din supă, presărăm condimente și pătrunjel tocat.
Turte turcești
Ingrediente:
Pentru 4 bucăți:
Pentru aluat:
250g făină
130ml apă călduță
1 linguriță drojdie uscată
1 linguriță sare
Pentru umplutură:
150g tocătură de găină
Pătrunjel
Mărar
Coriandru
2 lng adgică
Sare
Piper
Mod de preparare
- Frămîntăm un aluat cu drojdii și îl lăsăm să se odihnească 30 minute într-un loc călduț.
- Tocăm mărunt verdeața și o amestecăm cu carnea, adgica și condimentele.
- Împărțim aluatul în trei și întindem din fiecare turte nu prea mari.
- Ungem fiecare turtă cu ulei și adăugăm umplutură.
- Le coacem în rolă la 200oC, timp de 25 minute.
Budincă cu ficat
Ingrediente:
Pentru umplutură:
1 ceapă
200g ficat de pui
200g piept de pui
Pentru aluat:
200g smîntînă
200g maioneză
5 ouă
6 lng făină albă
1,5 linguriță praf de copt
3 lng ulei de floarea soarelui
Sare
Piper
Mod de preparare
- Tăiem ficatul mărunt și îl prăjim împreună cu ceapa.
- Fierbem pieptul de pui, apoi îl tăiem cubulețe.
- Batem într-un blender ouăle, smîntîna, maioneza, făina, praful de copt și uleiul.
- Turnăm aluatul într-o tavă, punem umplutura deasupra și amestecăm puțin.
- Coacem în rolă timp de 30 minute la 180oC, pînă se va rumeni frumos.
Tartă cu gutuie și migdale
Ingrediente:
4 ouă
170g zahăr
100g făină
1 gutuie
50g migdale
O feliuță de lămîie
Mod de preparare
- Spălăm bine gutuia, o curățim de coajă, o înjumătățim și îi scoatem cotorul. O tăiem feliuțe subțiri și le stropim cu suc de lămîie, să nu se înnegrească.
- Batem ouăle spumă cu ajutorul telului. Presărăm treptat zahărul amestecînd continuu. Cînd tot zahărul va fi adăugat, încetăm să mai batem, spuma de ou trebuie să fie albă și densă.
- Adăugăm făina cernută și amestecăm de sus în jos, pînă ce aluatul nu va cuprinde toată făina.
- Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat în tavă, punem feliuțele de gutuie, le presărăm cu fulgi de migdale, apoi turnăm deasupra restul de aluat.
- Coacem tarta timp de 35 minute în rola preîncălzită la 180oC. Cît timp se va coace tarta nu trebuie să deschidem rola altfel nu va mai fi la fel de pufoasă.
Tags
Похожие статьи
-
Lintea–gustoasă și sănătoasă oct 07, 2014
-
Fasoliță moldovenească iun 03, 2014
-
noi 21, 2024
-
Fasole în sos de roșii picant iun 03, 2014
-
Leurda:Vitamina N1 feb 20, 2015