Jeleu

Просто&Вкусно - Jeleu

Jeleu

El tremură pe farfurie și ne ademenește cu culorile sale multicolore. El este jeleul – cel mai potrivit desert în timpul verii. El  a fost inventat cu multe secole în urmă, dar a devenit popular abia la mijlocul secolului XX, cînd toți au realizat că acest desert nu este doar gustos, revigorant și finuț, ci și foarte folositor.

 

 

 

Jeleu din iaurt cu coacăză neagră

 

Ingrediente:

200ml iaurt de băut

150g coacăză neagră

150g zahăr

15g gelatină

300ml apă

 

Mod de preparare

  1. Punem gelatina în apă. O lăsăm să se umfle, după indicațiile de pe ambalaj.
  2. Încălzim gelatina pînă se va dizolva integral, nu o fierbem. O lăsăm să se răcească pînă la temperatura camerei.
  3. Amestecăm iaurtul cu jumătate din cantitatea de zahăr. Turnăm peste el apa cu gelatină. Amestecăm bine totul.
  4. Turnăm compoziția de iaurt în forme și le introducem în frigider pentru 4-5 ore.
  5. Pisăm coacăza cu zahărul rămas pînă obținem un piure.
  6. Îl punem peste jeleul din iaurt și îl decorăm cu mentă.

 

 


Jeleu de struguri

 

Ingrediente:

100g struguri

180ml suc de mere

50g zahăr

15g gelatină

250ml apă

 

Mod de preparare

  1. Punem gelatina în apă. O lăsăm să se umfle, după indicațiile de pe ambalaj.
  2. Încălzim gelatina pînă se va dizolva integral, nu o fierbem. O lăsăm să se răcească pînă la temperatura camerei.
  3. Turnăm zahărul în sucul de mere.
  4. Turnăm compoziția de gelatină peste sucul de mere, amestecăm bine totul.
  5. Punem bobițele de struguri în forme și turnăm peste ele compoziția de suc cu gelatină.
  6. Introducem jeleul în frigider pentru 4-5 ore.

 

 

Jeleu de căpșuni cu șampanie roz

 

Ingrediente:

100g căpșuni

200ml șampanie roz

75g zahăr

20g gelatină

300ml apă

 

Mod de preparare

  1. Punem gelatina în apă. O lăsăm să se umfle, după indicațiile de pe ambalaj.
  2. Încălzim gelatina pînă se va dizolva integral, nu o fierbem. O lăsăm să se răcească pînă la temperatura camerei.
  3. Amestecăm șampania cu zahărul, adăugăm în ea compoziția de gelatină.
  4. Punem căpșunile în forme și turnăm peste ele compoziția de șampanie cu gelatină.
  5. Introducem jeleul în frigider pentru 4-5 ore.

 

 

Salată din fructe cu jeleu din portocale

 

Ingrediente:

300ml suc proaspăt de portocale

75g zahăr

20g gelatină

300ml apă

2 banane

2 kiwi

100g struguri

100g ananas

 

Mod de preparare

  1. Punem gelatina în apă. O lăsăm să se umfle, după indicațiile de pe ambalaj.
  2. Încălzim gelatina pînă se va dizolva integral, nu o fierbem. O lăsăm să se răcească pînă la temperatura camerei.
  3. Amestecăm sucul de portocale cu zahărul, adăugăm în el compoziția de gelatină.
  4. Turnăm compoziția obținută în forme cu fundul plat și le introducem în frigider pentru 4-5 ore.
  5. Tăiem cubulețe jeleul obținut.
  6. Curățim fructele și le tăiem cubulețe.
  7. Amestecăm jeleul cu fructele și decorăm salata cu mentă.

 

 

Jeleu condimentat de vișine

 

Ingrediente:

300ml vișine în suc propriu

80g zahăr

20g gelatină

300ml apă

Scorțișoară

Cardamom

Nucșoară

Cuișoare

 

Mod de preparare

  1. Turnăm într-o cratiță sucul de vișine, apa și gelatina. Lăsăm deoparte pînă se va umfla gelatina.
  2. Adăugăm zahărul și condimentele după gust. Punem cratița pe foc și încălzim totul pînă se va dizolva zahărul și gelatina.
  3. Strecurăm compoziția obținută și o turnăm în forme în care am pus preventiv vișine.
  4. Lăsăm să se răcească la temperatura camerei apoi introducem în frigider pentru 4-5 ore.


Rețete și fotografii: Iulia Cozlenco


Tags

Похожие статьи

Comentarii