Prînzul de duminică cu familia
Supă vînătorească din măruntaie de pui
Ingrediente:
500g măruntaie de pui
2 cepe
2 morcovi
½ legătură pătrunjel
3 lng orez
2 cartofi
1 linguriță ardei roșu
Sare după gust
Mod de preparare
- Curățim ceapa și o tocăm mărunt, curățim morcovul și îl tăiem pai.
- Prăjim măruntaiele cu legumele, apoi turnăm apă și fierbem pînă vor fi gata măruntaiele.
- Tăiem cartofii cubulețe și îi adăugăm în supă, adăugăm orezul și condimentele. Fierbem supa încă 30 minute.
- Presărăm supa gata cu verdeață.
File de pește în crustă de cartofi
Ingrediente:
2 pești pangasius
2 ouă
4 cartofi
2 lng făină
Sare
Piper
Mod de preparare
- Curățim cartofii și îi dăm prin răzătoarea cea mare. Strîngem în pumni compoziția de cartof ca să-i scurgem sucul.
- Batem ouăle, adăugăm făina și sarea, amestecăm totul bine.
- Tăiem peștii bucăți, apoi le îmbrăcăm în compoziție de cartof.
- Prăjim peștele la foc mediu în tigaia cu ulei încins.
- Rumenim peștele pe ambele părți. Facem focul mic și pregătim pînă va fi gata.
Consumul de pește întărește considerabil imunitatea organismului, de asta e foarte important să îl includem în raționul nostru mai ales în timpul iernii.
Vinete ca la Parma cu mozzarella
Ingrediente:
3 vinete
250g mozzarella
2 borcane de tomate conservate
2 căței de usturoi
12 lng ulei de măsline
5g făină
Sare
Piper
Mod de preparare
- Încingem rola la 220o
- Încingem ulei în tigaie și prăjim usturoiul pînă devine auriu. Adăugăm roșiile, sarea și piperul. Fierbem timp de 15 minute la foc mic.
- Curățim vinetele și le tăiem în 5 – 6 plastine. Le tăvălim prin făină. Le prăjim pe ambele părți în ulei de măsline.
- Tăiem mozzarella feliuțe subțiri.
- Ungem tava de copt cu sos de tomate.
- Așternem un strat de vinete apoi unul de mozzarella.
- Stropim cu sos de roșii apoi repetăm straturile.
- Coacem totul în rolă pînă mozzarella se va topi și va obține o culoare ușor cafenie (circca 30 minute).
Tartă cu mere și streusel
Ingrediente:
3 mere
100ml ulei vegetal
120g zahăr
250g făină
1 ou
Unt
Scorțișoară după gust
Mod de preparare
- Batem cu telul 70g ulei vegetal cu zahărul și oul. Adăugăm 200g făină, amestecăm bine pînă aluatul nu va obține consistența unei plastiline.
- Așternem hîrtie de copt în tavă apoi așezăm aluatul.
- Curățim merele de coajă și le dăm prin răzătoare mare. Punem compoziția obținută peste aluat, presărăm puțină scorțișoară.
- Pentru streusel (fărămituri din aluat) trebuie să dăm prin răzătoare unt rece, să adăugăm făină și zahăr. Fărămițăm aluatul cu mîinile și îl presărăm peste tartă.
- Coacem tarta 20-25 minute la 180o
Fărămiturile din aluat sunt decorul perfect pentru deserturi și tarte. Componența lui streusel este întotdeauna aceeași: 2 părți de zahăr, 1 parte de unt și 2 părți făină.
Похожие статьи
-
Supă-cremă de cartofi cu păstărnac și bacon mai 07, 2014
-
noi 21, 2024
-
Cartofi umpluţi iun 11, 2014
-
Escabeche din macrou iul 07, 2014
-
Peşte copt cu legume mai 07, 2014