Prînzul de duminică cu familia

Просто&Вкусно - Prînzul de duminică cu familia

Prînzul de duminică cu familia



Supă vînătorească din măruntaie de pui

 

Ingrediente:

500g măruntaie de pui

2 cepe

2 morcovi

½ legătură pătrunjel

3 lng orez

2 cartofi

1 linguriță ardei roșu

Sare după gust

 

Mod de preparare

  1. Curățim ceapa și o tocăm mărunt, curățim morcovul și îl tăiem pai.
  2. Prăjim măruntaiele cu legumele, apoi turnăm apă și fierbem pînă vor fi gata măruntaiele.
  3. Tăiem cartofii cubulețe și îi adăugăm în supă, adăugăm orezul și condimentele. Fierbem supa încă 30 minute.
  4. Presărăm supa gata cu verdeață.

 

File de pește în crustă de cartofi

 

Ingrediente:

2 pești pangasius

2 ouă

4 cartofi

2 lng făină

Sare

Piper

 

Mod de preparare

  1. Curățim cartofii și îi dăm prin răzătoarea cea mare. Strîngem în pumni compoziția de cartof ca să-i scurgem sucul.
  2. Batem ouăle, adăugăm făina și sarea, amestecăm totul bine.
  3. Tăiem peștii bucăți, apoi le îmbrăcăm în compoziție de cartof.
  4. Prăjim peștele la foc mediu în tigaia cu ulei încins.
  5. Rumenim peștele pe ambele părți. Facem focul mic și pregătim pînă va fi gata.

 

Consumul de pește întărește considerabil imunitatea organismului, de asta e foarte important să îl includem în raționul nostru mai ales în timpul iernii.

 

 

Vinete ca la Parma cu mozzarella

 

Ingrediente:

3 vinete

250g mozzarella

2 borcane de tomate conservate

2 căței de usturoi

12 lng ulei de măsline

5g făină

Sare

Piper

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 220o
  2. Încingem ulei în tigaie și prăjim usturoiul pînă devine auriu. Adăugăm roșiile, sarea și piperul. Fierbem timp de 15 minute la foc mic.
  3. Curățim vinetele și le tăiem în 5 – 6 plastine. Le tăvălim prin făină. Le prăjim pe ambele părți în ulei de măsline.
  4. Tăiem mozzarella feliuțe subțiri.
  5. Ungem tava de copt cu sos de tomate.
  6. Așternem un strat de vinete apoi unul de mozzarella.
  7. Stropim cu sos de roșii apoi repetăm straturile.
  8. Coacem totul în rolă pînă mozzarella se va topi și va obține o culoare ușor cafenie (circca 30 minute).

 

Tartă cu mere și streusel

 

Ingrediente:

3 mere

100ml ulei vegetal

120g zahăr

250g făină

1 ou

Unt

Scorțișoară după gust

 

Mod de preparare

  1. Batem cu telul 70g ulei vegetal cu zahărul și oul. Adăugăm 200g făină, amestecăm bine pînă aluatul nu va obține consistența unei plastiline.
  2. Așternem hîrtie de copt în tavă apoi așezăm aluatul.
  3. Curățim merele de coajă și le dăm prin răzătoare mare. Punem compoziția obținută peste aluat, presărăm puțină scorțișoară.
  4. Pentru streusel (fărămituri din aluat) trebuie să dăm prin răzătoare unt rece, să adăugăm făină și zahăr. Fărămițăm aluatul cu mîinile și îl presărăm peste tartă.
  5. Coacem tarta 20-25 minute la 180o

 

Fărămiturile din aluat sunt decorul perfect pentru deserturi și tarte. Componența lui streusel este întotdeauna aceeași: 2 părți de zahăr, 1 parte de unt și 2 părți făină.

Tags

Похожие статьи

Comentarii