Regina bomboanelor

Просто&Вкусно - Regina bomboanelor

Regina bomboanelor

Încîntătoarele proprietăți gustative ale acestor bomboane au cucerit demult și irevocabil toți iubitorii de dulcișor din întreaga lume. Trufele și-au primit numele în cinstea renumitelor ciuperci cu același nume, iar baștina lor este Franța. Se spune că adevăratele trufe sunt pregătite doar manual. De aceea, ar fi păcat să nu le pregătim acasă. Mai ales că astfel de bomboane pregătite cu drag acasă ar deveni cadoul perfect pentru Ziua Îndrăgostiților sau 14 februarie.

 

 

Trufe clasice

 

Ingrediente:

200g ciocolată

1/3 pahar frișcă

1 linguriță lichior

Praf de cacao

 

Mod de preparare

  1. Turnăm frișcă fierbinte peste ciocolata mărunțită și amestecăm pînă se topește ciocolata, apoi adăugăm lichiorul. Introducem în frigider pentru cîteva ore.
  2. Luăm cîte o linguriță din compoziția de ciocolată și formăm biluțe, le așezăm pe hîrtie de copt și le introducem în congelator pentru 1 oră.
  3. Tăvălim fiecare bomboană prin praf de cacao și le introducem în congelator pentru încă 30 minute.

 

În prezent trufele de ciocolată sunt produse în peste 20 de țări, dar titlu de producător oficial îi aparține bineînțeles Franței.

 


Trufe cu portocale

  1. Se pregătesc după rețeta clasică, doar că se înlocuiește ciocolata neagră cu cea albă și se adaugă 1 linguriță de coajă rasă de portocală. Se tăvălesc bomboanele în fistic fărămițat.

 

Trufe cu vișine

  1. Se pregătesc după rețeta clasică, doar că se adaugă în compoziție înainte de a o introduce în frigider, 1 lingură de vișine uscate înmuiate în cognac.

 

Trufe cu ghimbir

  1. Se pregătesc după rețeta clasică, doar că se fierb 4cm de ghimbir în frișcă, apoi se înlătură.

 

Trufe picante

  1. Se pregătesc după rețeta clasică, doar se mai adaugă condimente după gust: scorțișoară, vanilie, piper negru sau roșu.

 

Trufe în cocos

  1. Se pregătesc după rețeta clasică doar că se tăvălesc în cocos nu în cacao.

 

Trufe cu cafea și cardamom

  1. Se pregătesc după rețeta clasică doar că adăugăm în frișca fierbinte 1 linguriță de cafea solubilă și cîteva semințe de cardamom.

 

Trufe cu migdale

  1. Se pregătesc după rețeta clasică doar că se adaugă în ciocolată migdale tocate mărunt și se tăvălesc în farămituri de vafe.

 

Trufe din ciocolată neagră

  1. Se pregătesc după rețeta clasică, doar că se înlocuiește ciocolata cu lapte cu cea neagră.

 

Trufe albe cu ceai matcha

  1. Încălzim 50g de suc de lămîie, adăugăm în el 3g ceai matcha, amestecăm bine. Dăm prin răzătoare 200g ciocolată albă, o adăugăm în suc și amestecăm pînă obținem o compoziție omogenă. O introducem în frigider pentru 8 – 12 ore. Apoi formăm bomboanele.


Rețete și fotografii: Alesea Ustinova; text: Olga Socolova

Tags

Похожие статьи

Comentarii