Dieta„Trei pumni”
Dacă vă decideți să urmați această dietă, trebuie să vă construiți astfel mesele încît ele să conțină cele patru grupe de alimente: proteine, legume și salate, carbohidrați complexi, fructe și pomușoare. Porția de alimente ar trebui să fie ca volum aproximativ egală cu un pumn și la o singură masă trebuie să consumați trei astfel de pumni. Se pot consuma în cantități rezonabile și nuci și semințe, ulei vegetal, cartofi și fructe uscate. Pentru cei care trec cu greu o dietă, sunt prevăzute așa zisele zile „zigzag plus” (la una din mese este voie să consumați o porție de ceva cu un conținut înalt de calorii, o felie de tort sau înghețată) și „zigzag minus” (un rațion cu un nivel caloric foarte scăzut). La prima vedere, pare destul de complicat, de fapt totul este pus la punct și dieta poate fi urmată foarte simplu.
Pentru a putea mai ușor să urmăriți dieta trebuie să trageți mereu cu ochiul în tabelele propuse.
La ce trebuie să renunța-ți:
Carne prăjită, pîrjoale și pește pane, sosuri grase, smîntînă, sare și produse care conțin multă sare (fast-food, conserve, nuci sărate, chipsuri), zahăr și dulciuri, apa dulce carbogazată, sucuri, băuturi alcoolice, bere și ceai dulce.
Pe ce trebuie să vă axați:
Ouă, calamari, piept de pui, pește, brînză, ficat de pui, varză, morcov, sveclă roșie, mazăre verde, porumb, castraveți, țelină, ceapă, zucchini, terciuri și pîine integrală, mere, pere, portocale, apă, ceai neîndulcit și cafea.
Micul dejun: omletă cu legume – julien
1 lgt. pătrunjel tocat fin
1 praz
1 morcov
1 bostănel
1 ardei dulce
50 ml bulion de legume
1 lg. ulei de răsărită
O felie nu prea mare de ghimber
1 ouă
1. Legumele se taie în formă de pai subțire. Ghimbirul se dă prin răzătoare.
2. Încingem în tigaie ½ lingură ulei de răsărită. Legumele și ghimbirul se călesc timp de 5 minute, amestecând continuu. Adăugăm bulionul și potrivim de sare și piper. Legumele se înăbușă 5 minute.
3. Batem ouăle cu pătrunjelul tocat fin și coacem omleta în mod tradițional. Rulăm omleta deja gata într-un sul strâns și tăiem rondele subțiri, de 5 mm lățime.
Gustarea: mozzarella cu o pară, un măr și busuioc
1 mar
1 para
1 cerc de mozzarella
frunze de busuioc
1 lingurita de miere
1. La pere și mere se scot semintele si partea tare a acestora, fructe se fileaza in rondele subtiri.
2. Mozzarella se taie in rondele sau felii.
3. Puneti in straturi mere, pere si mozzarella si turnati deasupra miere asortand cu frunze de busuioc.
Prînzul: sufle de pește și o salată ușoară
Pentru sufleul de pește:
400 gr file de pește alb (hec, cod)
½ lgț. sare
2 ouă
50 gr rucolla
Pentru salată:
½ căpățână varză chineză
1 morcov
3-5 ridichi
1 lg. semințe de susan
1 lg. ulei obișnuit
½ lgț. zeamă de lămâie
1. Pentru salată: tăiem subțire varza, dăm prin răzătoare morcovul, ridichea se taie rondele, amestecăm.
2. Potrivim salata cu ulei amestecat cu zeamă de lămâie și presărăm semințele de susan.
3. Pentru sufleul de pește: mărunțim fileul de pește în blender, adăugăm gălbenușurile și amestecăm până la omogenizare.
4. Mărunțim rucolla și o adăugăm la tocătura de pește.
5. Separat batem spumă albușurile cu sare. Încorporăm treptat albușurile în tocătura de pește.
6. Formele mici pentru copt se ung cu ulei obișnuit și se umplu cu tocătura de pește 2/3.
7. Dăm formele la cuptorul preîncălzit la 200 grade C și le coacem 15-20 minute.
8. Se servesc cu salată imediat ce sunt scoase din cuptor.
Gustarea: lassi din pere
2 prăsade foarte coapte
400 ml iaurt natural
1 lg. miere
½ lgț. ghimber proaspăt ras
1 lgț. zeamă de lămâie
1. Prăsadele se decojesc și se curăță de semințe, se taie bucăți nu prea mari și se stropesc cu zeamă de lămâie.
2. Cu ajutorul blenderului pisăm bucățile de prăsad cu iaurt, miere și ghimber până la spumă.
3. Turnăm băutura în pahare și înfrumusețăm cu felii de prăsad.
Cina: rulouri din castravete proaspăt cu cremă de brînză
1 dovlecel
100g brînză de capră
2 lng smîntînă sau iaurt
Ulei vegetal
Sare și piper
1. Tăiem dovlecelul în lungime, plastine subțiri, le ungem cu ulei și le prăjim pe ambele părți în tigaia gril.
2. Cu ajutorul blenderului batem brînza cu smîntîna, sărăm și pipărăm. Ungem feliuțele de dovlecel cu compoziția de brînză și le rulăm.
Автор:Олеся Буняк
TagsПохожие статьи
-
Salau cu sos pesto mai 20, 2014
-
noi 21, 2024
-
noi 21, 2024
-
Bostănei copți cu pește și crevete iun 06, 2014
-
Calamahi aug 04, 2014