Mai dulce 2014

Просто&Вкусно - Mai dulce 2014

Mai dulce 2014

La data de 25 mai o stradă din capitală s-a transformat într-un adevărat rai pentru iubitorii de dulcișor. Festivalul “Mai Dulce” care are drept scop promovarea și păstrarea tradiției copturilor de casă, a adunat sute de oameni, amatori de “viață dulce”, și fiecare a putut găsi desertul preferat, poate chiar mai multe. Mai mult de atît, festivalul care este la a doua ediție, înmînă pentru a doua oară un original premiu “Cireașa de pe tort” celor care prezintă cele mai gustoase rețete tradiționale sau internaționale.


Noi vă prezentăm rețetele care au primit premiul “Cireașa de pe tort”  anul acesta la festivalul “Mai Dulce” 2014.


 

 

 

PRUNE ÎN SOS DE CEAPĂ

 

Ingrediente:

6 cepe albe

2 lng făină

500g zahăr

1-1,3l suc de struguri roșii (Lidia)

3 lng ulei vegetal

1 păstaie de vanilie

1kg prune uscate cu sîmburi

 

Mod de preparare

  1. Tăiem ceapa mărunt și o călim în cratiță pînă devine aurie, adăugăm 250g de zahăr și amestecăm un minut.
  2. Turnăm făina și sucul călduț peste ceapa călită, amestecăm permanent. Fierbem totul la foc mic 10-15 minute.
  3. Spălăm prunele și le adăugăm în cratiță, presărăm zahărul rămas și adăugăm păstaia de vanilie, amestecăm atent totul. Lăsăm să fiarbă la foc lent 3 ore, sau putem întroduce la cuptor.

 

 

 

 

MERENGUE „CHARLOTTE”

 

Ingrediente:

Pentru merengue:

80g albușuri de ou

120g zahăr

100g nuci

Pentru cremă:

200g unt

100g zahăr pudră sau pudră

100ml lichior de ou

50g frișcă lichidă

10g vanilie

 

Mod de preparare

  1. Batem albușurile cu zahăr pînă devin spumă densă. Adăugăm nucile prăjite preventiv, le mărunțim un pic, ele trebuie să rămînă bucățele mari ca să se simtă în merengue.
  2. Batem untul cu mixerul 1-2 minute ca să fie mai aerat, apoi adăugăm zahărul pudră și vanilia, batem totul la viteză medie aproximativ 2 minute, turnăm treptat lichiorul de ou, batem încă un minut, apoi adăugăm frișca și mai batem 30 secunde. Întroducem la frigider pentru 20 minute.
  3. Luăm două merengue și le ungem cu cremă răcită, punem între ele bucățele de lămîie (bucățelele să nu fie prea mari ca să nu predomine gustul lor).
Tags

Похожие статьи

Comentarii