Mai dulce 2014
La data de 25 mai o stradă din capitală s-a transformat într-un adevărat rai pentru iubitorii de dulcișor. Festivalul “Mai Dulce” care are drept scop promovarea și păstrarea tradiției copturilor de casă, a adunat sute de oameni, amatori de “viață dulce”, și fiecare a putut găsi desertul preferat, poate chiar mai multe. Mai mult de atît, festivalul care este la a doua ediție, înmînă pentru a doua oară un original premiu “Cireașa de pe tort” celor care prezintă cele mai gustoase rețete tradiționale sau internaționale.
Noi vă prezentăm rețetele care au primit premiul “Cireașa de pe tort” anul acesta la festivalul “Mai Dulce” 2014.
PRUNE ÎN SOS DE CEAPĂ
Ingrediente:
6 cepe albe
2 lng făină
500g zahăr
1-1,3l suc de struguri roșii (Lidia)
3 lng ulei vegetal
1 păstaie de vanilie
1kg prune uscate cu sîmburi
Mod de preparare
- Tăiem ceapa mărunt și o călim în cratiță pînă devine aurie, adăugăm 250g de zahăr și amestecăm un minut.
- Turnăm făina și sucul călduț peste ceapa călită, amestecăm permanent. Fierbem totul la foc mic 10-15 minute.
- Spălăm prunele și le adăugăm în cratiță, presărăm zahărul rămas și adăugăm păstaia de vanilie, amestecăm atent totul. Lăsăm să fiarbă la foc lent 3 ore, sau putem întroduce la cuptor.
MERENGUE „CHARLOTTE”
Ingrediente:
Pentru merengue:
80g albușuri de ou
120g zahăr
100g nuci
Pentru cremă:
200g unt
100g zahăr pudră sau pudră
100ml lichior de ou
50g frișcă lichidă
10g vanilie
Mod de preparare
- Batem albușurile cu zahăr pînă devin spumă densă. Adăugăm nucile prăjite preventiv, le mărunțim un pic, ele trebuie să rămînă bucățele mari ca să se simtă în merengue.
- Batem untul cu mixerul 1-2 minute ca să fie mai aerat, apoi adăugăm zahărul pudră și vanilia, batem totul la viteză medie aproximativ 2 minute, turnăm treptat lichiorul de ou, batem încă un minut, apoi adăugăm frișca și mai batem 30 secunde. Întroducem la frigider pentru 20 minute.
- Luăm două merengue și le ungem cu cremă răcită, punem între ele bucățele de lămîie (bucățelele să nu fie prea mari ca să nu predomine gustul lor).
Похожие статьи
-
Jeleu de căpșuni cu șampanie roz aug 22, 2014
-
Tartalete cu ciocolată iun 19, 2014
-
Cremă-sabayon de căpșune iun 16, 2014
-
Tortă în ceașcă feb 19, 2015
-
Coșulețe cu înghețată și zmeură iun 16, 2014