Gătim acasă: Quiche

Просто&Вкусно - Gătim acasă: Quiche

Gătim acasă: Quiche

Una dintre cele mai vechi și mai populare rețete, este rețeta tartei deschise – quiche. În cărțile de rețete o putem găsi de aproximativ 400 ani, ingredientele ei erau ceapa, șunca și cașcavalul. În zilele noastre, quiche este un întreg domeniu în care putem experimenta cu diferite gusturi. De aceea, nu trebuie să ne limităm la rețeta clasică, trebuie să inventăm ceva nou, ceva interesant. În rețeta prezentată de noi sunt broccoli, roșii cherry, ceapă, ardei și brînză blue.

 

Quiche

Pentru o tartă cu diametru 16cm, avem nevoie:

1 pachet aluat

2 ouă

50ml lapte

100g brînză blue

½ ceapă

½ ardei gras

6 roșii cherry

1 broccoli

 

Mod de preparare

Pregătim aluatul:

  1. Încingem rola la 200oC.
  2. Luăm o tavă detașabilă, punem hîrtie de copt la fundul ei și îi ungem marginele cu unt.
  3. Întindem aluatul și îl punem în tavă. Îl găurim cu furculița, apoi așternem o bucată de hîrtie de copt peste aluat și turnăm fasole, pentru ca aluatul să nu crească mult.
  4. Coacem blatul-bază 15 minute, apoi luăm hîrtia de copt cu fasole de deasupra și mai lăsăm în rolă 7 minute.
  5. Răcim baza tartei și o umplem cu umplutură.

 

 

Pregătim umplutura:

  1. Tăiem ceapa mărunt și o prăjim pînă devine aurie.
  2. Spălăm și tăiem broccoli, îi punem în apă clocotită timp de 4-5 minute.
  3. Spălăm și tăiem roșiile cherry și ardeii grași.
  4. Batem ouăle și le amestecăm cu laptele. Sărăm și pipărăm.
  5. Tăiem brînza și o adăugăm peste compoziția lichidă.

 

 

Punem umplutura peste blat, mai întîi legumele apoi turnăm compoziția de ou. Introducem tarta în rolă pentru 30-40 minute.

P.S. Dacă veți avea o tavă mai mare, veți avea nevoie de mai multe ingrediente și timpul de coacere va fi 1 oră.

 

În următorul articol vă voi povesti despre un mic dejun, foarte sănătos și nemaipomenit de gustos!


 

Tags

Похожие статьи

Comentarii