Baba neagră

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Baba neagră

Ingrediente

1 l de lapte

15 ouă

1 kg de făină

600 g de zahăr

0,5 l de ulei natural

2 lingură de cacao

1 lingură de rom

2 linguri de vodcă

2 linguri de bicarbonat de sodiu stins

Vanilie

Sare

Metodă de preparare

1

Toate ingredientele pentru aluat se mixează în blender, doar bicarbonat de sodiu stins se adaugă spre final. Bicarbonat de sodiu se stinge separat.

2

Într-un castron separat, puneți bicarbonatul de sodiu, de asupra turnați puțin oțet sau suc de lămîie, pîne el o să se stîngă tot. Tot acest amestec se adaugă în aluatul deja gata.

3

Ungeți bine tava din fontă cu ulei. Umpleți tava cu 2/3 cu aluat, astfel ca aluatul să nu ajungă la marginile tăvii.

4

Coaceți timp de 1 – 1,5 oră la temperatura de 180 grade. După 30 minute de copt, acoperiți tava cu folie de aluminiu, pentru ca coptura să nu ardă.

5

Scoateți tava din rolă și așezați-o pe un prosop umed și rece, răcind în totalitate tava. Cu mare grijă cu ajutorul unui cuțit îndepărtați coptura din tavă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii

Похожие статьи