Pateuri cu mere,zmeură și parmezan

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Pateuri cu mere,zmeură și parmezan

Ingrediente

Pentru aluat:

250g făină

½ linguriță sare

1 lng zahăr

225g unt

60g apă rece

1 ou + 1 lng lapte (pentru uns)

Zahăr (de presărat)

Pentru umplutură:

1 măr mare

Praf de vanilie

Zmeură (proaspătă sau înghețată)

1 linguriță miere

1 linguriță amidon de cartofi

1 lng parmezan ras

Un vărf de cuțit de cimbru

Metodă de preparare

1

Amestecăm făina cu sarea și zahărul, adăugăm cubulețele de unt și amestecăm totul pînă obținem o compoziție fărămicioasă. Treptat vom adăuga apa rece și vom frămînta aluatul. Învelim aluatul cu peliculă alimentară și îl punem în frigider pentru 1 oră.

2

Pregătim umplutura: curățim merele de coajă, le tăiem cubulețe și le amestecăm cu praful de vanilie și zmeura. Adăugăm mierea și amidonul și amestecăm totul bine.

3

Întindem aluatul întru-un strat subțire și cu ajutorul unei forme sau a unui pahar tăiem cerculețe cu diametrul 8cm. Punem în mijlocul fiecăruia cîte o linguriță de umplutură, ungem marginile cu compoziția de ou și lapte și acoperim cu alt cerculeț din aluat. Lipim marginile pateurilor cu degetele apoi le apăsăm cu furculița. Crestăm deasupra pateurile ca să iasă aburii cînd se vor coace. Le ungem cu ou și le presărăm cu zahăr. Le punem în frigider pentru 10-15 minute.

4

Le coacem în rola preaîncălzită la 205oC aproximativ 20 minute, pînă capătă o crustă rumenă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи