Plăcinte cu brînză,varză,nuci,halva

Просто&Вкусно - Bucate Moldoveneşti - Plăcinte cu brînză,varză,nuci,halva

Ingrediente

Pentru 8 învîrtite mari

Pentru aluat:

1 kg de făină

0,5 pahar ulei de floarea soarelui

Un vârf cuțit de sare

Apă – cât va lua făina (aluatul trebuie să fie moale)

1 pachet de margarină (de temperatura camerei)

Pentru umplutură:

1 pachet de brânză 9%

1 ou

Varză proaspătă

1 ceapă

Sare, piper

Nuci

Halva

Zahăr brun - după gust.

Metodă de preparare

1

Image Se frământă aluatul: se amestecă făină cu sarea, uleiul de floarea soarelui. Se toarnă apă, pînă obțineți un aluat moale.

2

Image Aluatul se taie în forme de bile.

3

Image Pe masa de lucru se toarnă puțin ulei de floarea soarelui, și se unge masa. Cu sucitorul întindeți bilele din aluat pînă se obține un strat subțire.

4

Image Stratul dat se unge bine cu margarină.

5

Image Se îndoaie în jumătate, și iarăși se unge cu margarină.

6

Image Formați apoi un pliculeț, după care iarăși îl ungeți cu margarină. Din nou îndoiți și din nou ungeți cu margarină. Formați pliculețele după care le introduceți la frigider pe noapte sau pe 12 ore.

7

Image În ziua următoare, scoateți cîte un pliculeț. Pe masa de lucru turnați puțin ulei de floarea soarelui și ungeți bine suprafața acesteia. Întindeți pliculețul cu sucitorul –pînă stratul devine subțire subțire. În caz că aluatul se rupe – nu-i nimic strașnic, principalul ca stratul de aluat să fie subțire.

8

Image Prepararea umpluturilor: Din brînză: amestecați brînza, sarea și un ou. Pentru umplutura de varză: taiați varza, adăugați sare și piper. Tocați mărunt ceapa și adăugați-o în varză. Călițile puțin în tigaie. După care sustrageți tigaia de pe foc. Adăugați un ou și puneți toată masa primită – într-o strecurătoare, să se scurgă tot surplusul de lichide. Pentru umplutura de nuci și halva: zdrobiți nucile, halvaua, astfel ca să fie în proporții aproximativ egale, adăugați zahărul brun și amestecați toate astea. Umpleți aluatul cu aceste 3 tipuri de umpluturi.

9

Image Foarte atent înrolați aluatul într-o învîrtită.

10

Image Se coace la temperatura de 180 grade, pînă se rumenește, aproximativ 25 minute.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Bucate Moldoveneşti




Comentarii

Похожие статьи