Metodă de preparare
Spălăm bine carnea de porc, o uscăm cu șervețele de hîrtie, o curățim de peliță și vene. Amestecăm sarea, piperul și coriandru. Tăvălim bine carnea prin condimente.
Lăsăm să se marineze 2-3 ore. Între timp încingem într-o tigaie oțetul, adăugăm boabele de piper, frunza de dafin, cuișoara și crenguța de mărar. Dăm compoziția în clocot apoi o lăsăm să se răcească.
Scoatem carnea marinată din frigider și o lăsăm la temperatura camerei 30-40 minute. Încingem o tigaie cu fundul gros pînă nu începe să scoată fum.
Ștergem bine carnea cu șervețele de hîrtie. O legăm cu ață de bucătărie, o ungem cu unt sau cu ulei și o prăjim, o ungem periodic cu sosul de oțet pregătit mai devreme. O prăjim cam 5-6 minute pe fiecare parte.
Carnea trebuie să fie puțin roză în interior. Lăsăm carnea să stea deoparte 10 minute, ca să se răspîndească corect sucul și aroma ei. Apoi o tăiem și o servim imediat.
Comentarii
Похожие статьи
-
DORADA CU IERBURI ȘI LĂMÂIE iun 03, 2014
-
Palarioare de champignon umplute cu carne de porc iun 10, 2014
-
Salată cu carne de pui şi legume la grătar mai 23, 2014
-
Într-o companie plăcută oct 03, 2014
-
Trei bucătari dec 17, 2014