Tarte cu căpşuni

Просто&Вкусно - Checuri - Tarte cu căpşuni

Ingrediente

300 g de unt la temperatura camerei 

250 g de zahăr 

Un vârf de cuțit de sare

Coajă de la o lămâie

6 ouă

300 g făină

3 lgt praf de copt

Căpșuni

Pentru sirop:

150 ml de suc de lămâie 

150 g de zahăr 

50 ml lichior de lămâie „Limoncello” (dacă nu aveți, se poate și fără el)

Pentru gem:

50 ml apă

50 g zahăr

50 g căpșuni

Jumătate de lămâie

1 lg amidon

Metodă de preparare

1

Cuptorul se încălzește până la temperatura de 170 de grade.

2

Zahărul și untul se bat într-un blender la o viteză mare până se obține o consistență ușoară și puhavă. La sfârșit după ce se bat, se adaugă coaja de lămâie. Se reduce viteza. Se adaugă ouă, pe rând a câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.

3

Într-un recipient separat se cerne făina cu praful de copt. După care, la viteză mică, se adaugă câteva linguri din recipientul cernut în blender, se amestecă, și tot așa se adaugă până când toată făina nu se va încorpora într-un aluat neted.

4

Aluatul se toarnă într-o formă- pe jumătate, peste aluat se adaugă căpșuni și iarăși se toarnă deasupra aluat. Se coace timp de 40 minute. Cu ajutorul unei scobitori se verifică dacă tarta este coaptă.

5

Se scoate din cuptor și se lasă pentru puțin timp să se răcească, aproximativ 15 minute, apoi se sustrage din formă și se lasă să se răcească complet.

6

Se pregătește siropul pentru impregnarea tartei: din lămâia rămasă (de pe care ați sustras coaja) se stoarce sucul, se scurge și se măsoară cantitatea necesară. Într-o cratiță se amestecă sucul cu zahăr și se aduc la fierbere. Se adaugă lichior și se răcește.

7

Tartele răcite se ung cu sirop și se lasă pentru câteva minute să se îmbibe. În acest moment, repede se prepară gemul din căpșuni: amidonul se diluază în apă rece. Se amestecă într-o cratiță apă, zahăr, căpșuni tăiate mărunt și sucul de la o jumătate de lămâie. Se adaugă amidonul diluat și se fierbe.

8

Torta se servește, stropind-o cu gem de căpșuni.Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Checuri
Comentarii

Похожие статьи