Metodă de preparare
Laptele se încălzește ușor. Fărâmițăm în el drojdia, adăugăm 1 linguriță zahăr și 2 lingurițe făină. Amestecați bine și lăsați maia să dospească la loc călduț, timp de 20 minute.
Cernem făina rămasă într-un bol și facem o fântână la mijloc, unde punem 100 gr zahăr, oul, coaja rasă de lămâie, sarea și maia de drojdie. Frământăm aluatul. Adăugăm untul și stafidele, după care mai amestecăm o dată.
Pe o suprafață presărată cu făină, frământăm aluatul până îl obținem elastic. Formăm din aluat o turtă și o punem într-o farfurie, acoperind-o cu un prosop. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 1 oră.
Ungem tava cu unt. Cu o lingură rupem bucăți din aluat și formăm 16 gogoși, pe care le plasăm pe tavă. Le acoperim cu prosopul și le mai lăsăm să se odihnească încă 20 minute.
Preîncălzim cuptorul la 225 grade C. Ungem brioșele cu ouă bătut și presărăm din abundență cu zahăr. Coacem timp de 20 minute până brioșele capătă o frumoasă crustă maronie.
Comentarii
Похожие статьи
-
Dulceață de coacăză roșie cu lămîi confiate iun 19, 2014
-
Dulceață de piersici și caise cu cafea iun 19, 2014
-
Oul–un aliment gustos și foarte sănătos oct 28, 2014
-
Jam Day sep 16, 2014
-
Conservăm vitamine aug 18, 2014