Metodă de preparare
Turnăm laptele într-o cratiță și îl amestecăm cu vanilia. Îl încălzim puțin la foc mic.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecăm gălbenușurile cu 100g de zahăr și le batem cu telul pînă se vor albi.
Turnăm atent laptele peste gălbenușurile bătute, avem grijă să nu se prindă gălbenușurile. Amestecăm totul cu o lopățică din lemn și punem la foc. Facem focul mic și ținem 10-15 minute pînă se va îngroșa crema.
Batem albușurile spumă cu puțină sare. Adăugăm zahărul pudră și mai batem pînă devin pufoase. Le introducem în frigider pentru 1 oră.
Încingem o tigaie timp de 30 secunde și turnăm 100g de zahăr în ea și 2 linguri de apă. Începem a amesteca cînd vedem că se topește zahărul, amestecăm continuu pînă obținem o caramelă.
Turnăm crema într-o farfurie adîncă, deasupra punem insulițe de albuș de ou bătut. Turnăm deasupra caramela.
Comentarii
Похожие статьи
-
Panna cotta de ciocolată cu jeleu de rodii feb 20, 2015
-
Terci de ovăz iun 09, 2014
-
Scone cu cremă de brânză iun 10, 2014
-
Brauni cu cremă de căpșune mai 28, 2014
-
Tort cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni mai 23, 2014