Ile flottante

Просто&Вкусно - Deserturi - Ile flottante

Ingrediente

Pentru 4 porții:

1l lapte

4 ouă

100g zahăr pudră

200g zahăr

1 bețișor de vanilie (sau 2 pachețele de zahăr vanilat)

Un vîrf de cuțit de sare

Metodă de preparare

1

Turnăm laptele într-o cratiță și îl amestecăm cu vanilia. Îl încălzim puțin la foc mic.

2

Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecăm gălbenușurile cu 100g de zahăr și le batem cu telul pînă se vor albi.

3

Turnăm atent laptele peste gălbenușurile bătute, avem grijă să nu se prindă gălbenușurile. Amestecăm totul cu o lopățică din lemn și punem la foc. Facem focul mic și ținem 10-15 minute pînă se va îngroșa crema.

4

Batem albușurile spumă cu puțină sare. Adăugăm zahărul pudră și mai batem pînă devin pufoase. Le introducem în frigider pentru 1 oră.

5

Încingem o tigaie timp de 30 secunde și turnăm 100g de zahăr în ea și 2 linguri de apă. Începem a amesteca cînd vedem că se topește zahărul, amestecăm continuu pînă obținem o caramelă.

6

Turnăm crema într-o farfurie adîncă, deasupra punem insulițe de albuș de ou bătut. Turnăm deasupra caramela.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Deserturi




Comentarii

Похожие статьи