Vinete umplute cu carne de miel

Просто&Вкусно - Gustări - Vinete umplute cu carne de miel

Ingrediente

6-7 vinete mari

200 gr carne tocată de miel

100 gr orez cu bobul rotund

1 cutie de roșii în suc propriu (1 l)

1 legătură coriandru

1 legătură mărar

1 ceapă

2 fire de ceapă verde

2 căței usturoi

70 gr măsline (10 buc.)

Piper roși măcinat

Piper negru măcinat

Sare

Oregano

Ulei de măsline

Metodă de preparare

1

Vinetele se spală, se înlătură codițele și se taie în 2-3 părți și se scobesc pe mijloc, înlăturând miezul și semințele.

2

Pentru umplutură facem un amestec din orez cu carne și condimente (sare, piper negru măcinat), cu adaos de usturoi și 1 ceapă.

3

Umplem vinetele cu orez și carne și le plasăm pe tava de copt.

4

Într-un vas aparte strivim roșiile, adăugăm 1 pahar apă (250 gr) și potrivim de sare. Lăsăm sosul să dea în clocot și-l răsturnăm peste vinete, după care sigilăm cu folie de aluminiu și ducem totul la cuptor pentru o oră, la temperatura de 230 grade C.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи