Bostănei copți cu pește și crevete

Просто&Вкусно - Gustări - Bostănei copți cu pește și crevete

Ingrediente

3 bostănei sau zucchini

300 gr crevete curățate de mărime 50-70

300 gr fileu de somon

1 legătură mărar

2 gălbenușuri

½ legătură ceapă verde

2 ling. pesmeți măcinați

Sare, piper

 

Pentru sos:

150 ml iaurt natural

1 ling. muștar boabe

1 castravete

1 linguriță zeamă de lămâie

 

Sare, piper după gust

Metodă de preparare

1

Încingem cuptorul la 200 grade C.

2

Bostăneii se taie în jumătate și se curăță de miez.

3

Decojim lămâia. Din jumătate de lămâie tăiem rondele, din ce-a de-a doua jumătate - stoarcem zeama.

4

Fileul de pește și crevetele se taie bucăți mici. Punem de o parte 10-15 crevete întregi.

5

Ceapa și mărarul se toacă mărunt și se amestecă cu carnea de pește tăiată. SE potrivește de sare și piper. Adăugăm gălbenușurile, pesmeții, coaja rasă și zeama de lămâie. Amestecăm ingredientele bine.

6

Cu această tocătură de pește, umplem fiecare jumătate de bostănel. Crevetele întregi, precum și feliile de lămâie, le poziționăm deasupra. Înfășurăm câte două jumătăți de bostănei în pergament. Strângem bine marginile hârtiei.

7

Plicurile cu bostănei le punem pe tava de copt și dăm la cuptor pentru 20 minute. După expirarea timpului, întredeschidem atent hârtia și lăsăm să se rumenească în așa fel, încă vreo 7-10 minute.

8

Pentru sos: amestecăm iaurtul, muștarul boabe și castravetele ras. Potrivim de sare și piper.

9

Bostăneii se servesc îndată după ce-i scoatem din cuptor cu sos.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Gustări




Comentarii

Похожие статьи