Metodă de preparare
Curățim usturoiul de coajă și îl zdrobim cu un cuțit, îl pisăm în mojar cu puțină sare grunjoasă. Adăugăm gălbenușul și amestecăm bine totul.
Turnăm treptat cîte o linguriță de ulei în compoziția obținută, amestecăm permanent. Același lucru îl putem face într-un bol cu ajutorul unui tel.
După ce adăugăm 2 linguri de ulei, turnăm sucul de lămîie apoi din nou cîte o linguriță de ulei. Amestecăm bine continuu. Punem sosul gata în frigider.
Spălăm bine cartofii și îi uscăm. Îi tăiem feliuțe subțiri sau rondele.
Rumenim cartofii în friteuză și îi servim cu sosul de usturoi.
Comentarii
Похожие статьи
-
Skordalia, reteta traditionala greceasca iun 16, 2014
-
Evantai din cartofi oct 16, 2014
-
Patate arraganate iun 16, 2014
-
Tortilla spaniolă iul 07, 2014
-
Micul dejun iun 02, 2014