Master class-coacem Pască

Просто&Вкусно - Master class - Master class-coacem Pască

Ingrediente

Ingrediente: 

1,4 kg de făină

1 cub de drojdie proaspătă sau 10g uscată

500 ml de lapte

200 g de unt

350 g de zahăr

5 + 1 gălbenușuri

1 lgț. sare

Coajă rasă de la o portocală (sau lămîie)

2 plicuri de zahăr vanilat

1 lgt. nucșoară măcinată

Pentru prima umplere:

Gem de coacăză neagră

Pentru a doua umplere:

200 g de brînză

2 linguri de smântână

Zahăr

1 ou

Metodă de preparare

1

Image Se cerne făină, de cel puțin trei ori. Se toarnă într-un vas. Pentru aluat: se amestecă 1 lingură de zahăr, drojdie, 2 linguri de lapte și o lingură de făină. Amestecul dat se toarnă într-o adîncitură făcută în făină.

2

Image Acoperiți aluatul cu un prosop și îl lăsați pe 10-15 minute, să crească.

3

Image Separați gălbenușurile de albușuri din 5 ouă, mixațile. Adăugați 500 ml de lapte și amestecați. Amestecați 250 g de zahăr, coaja de la o portocală, 2 plicuri de zahăr vanilat. Apoi turnați amestecul de lapte și ouă.

4

Image Adăugați acest amestec la aluat, amestecați-l după care începeți să-l frămîntați. În cazul în care frămîntați greu, nu adăugați făina toată odată, dar pe părți.

5

Image Topiți untul. Scufundați mîinile în unt și continuați să frămîntați aluatul, pînă cînd toată masa uleioasă dispare de pe mîini.

6

Image Frămîntați bine aluatul, puneți-l într-un vas, după care acoperiți-l cu un prosop pentru aproximativ 1 oră. Aluatul trebuie să se dubleze în volum.

7

Image Cînd aluatul a crescut, se împarte în 3 părți egale, din 2 părți întindeți cîte o fîșie lungă din aluat.

8

Image Aceste două fîșii de aluat acoperiți-le cu gem, după care le rulați în formă de tub.

9

Image Împletiți aceste rulouri între ele.

10

Image Puneți aluatul pe un vas, acoperiți-l și îndepărtați-l pentru scurt timp într-un loc cald.

11

Image În timp ce aluatul pentru prima Pască se ridică, din aluatul rămas se pregătește Pasca într-o altă formă. Luați o bucată de aluat, întindeți această bucata, astfel ca să fie de mărimea tavei pentru copt.

12

Image Din ultima bucată de aluat, întindeți fîșii lungi și subțiri.

13

Image Împletiți aceste fîșii în cosițe.

14

Image Amplasați aceste cosițe din aluat în formă de cruce peste aluatul din tavă.

15

Image În fiecare gaură formată, adăugați umplutura de brînză. De asemenea, se acoperă cu un prosop și se pune la un loc cald pe o perioadă de timp.

16

Image Cînd aluatul a crescut ușor, ungeți-l cu ou și puneți-l la copt, pe raftul de jos al rolei la temperatura de 180 grade pentru aproximativ 30 – 40 minute, mereu verificați procesul coacerii. În cazul în care Pasca începe să ardă, dar încă nu este coaptă, acoperiți-o cu o folie de aluminiu și o puneți la copt mai departe.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи