Sărmale

Просто&Вкусно - Master class - Sărmale

Ingrediente

1kg costiță de porc

½ kg ceafă de porc

1kg morcov

½ kg ceapă

1 varză murată

100ml bulion din carne

Sare

Piper negru

Rozmarin uscat

1 frunză de dafin

Salvie

Ulei de măsline

Metodă de preparare

1

Image Tăiem ceapa mărunt și o călim în ulei de măsline.

2

Image Dăm morcovul prin răzătoare și îl adăugăm peste ceapă. Potrivim de sare și piper și mai înăbușim 10 minute.

3

Image Tăiem ceafa de porc bucăți mari, costița o porționăm.încingem ulei de măsline într-o tigaie, adăugăm rozmarin, salvie și frunza de dafin și prăjim carnea circca 15 minute, pînă se va rumeni pe toate părțile. Presărăm sare și piper după gust.

4

Image Desfacem varza murată în frunze. În fiecare frunză de varză punem o lingură de ceapă prăjită cu morcov, o bucată de costiță și cîteva bucăți de ceafă. Învelim frunza în așa fel încît să obținem o sărmăluță.

5

Image Așezăm la fundul oalei de argilă o frunză de varză și aranjăm frumos sarmalele. Deasupra la fel acoperim cu o frunză de varză.

6

Image Turnăm în ulcică bulionul de carne și o introducem în rola preîncălzită la 200oC pentru 2 ore.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи