Cozonac cu dulceaţa

Просто&Вкусно - Master class - Cozonac cu dulceaţa

Ingrediente

Pentru Maia:

0,5 kg făină

20 g drojdie

50 ml lapte cald

Pentru Aluat:           

0,5 kg de făină

4 g sare

Maiaua:

4 ouă

200 ml lapte

50 ml ulei

150 g unt topit

200 g zahăr

30 g drojdie

Zahăr vanilat

Coaja rasă de la 2-3 lămâi

Pentru umplutură:

Dulceață

Metodă de preparare

1

Pregătim Maiaua de cu seară. Cernem într-un bol încăpător făina, facem o adâncitură pe mijloc, în care turnăm amestecul de lapte cu drojdie. Amestecăm ingredientele și le lăsăm peste noapte. Acoperim compoziția obținută cu un prosop. Este important ca maiaua să fie ferită de curent, într-un loc călduț.

2

Pregătim aluatul. Cernem făina într-un bol aparte, adăugăm maiaua, sarea, ouăle, 150 ml lapte, uleiul și untul topit, zahărul, coaja rasă de lămâi și zahărul vanilat. Separat amestecăm drojdia și 50 ml lapte călduț. Adăugăm compoziția obținută la amestecul de bază. Frământăm bine timp de 20 minute, ca să obținem un aluat elastic și omogen.

3

Image Întindem aluatul și-l ungem cu dulceață.

4

Image Rulăm bine foaia de aluat, ca să nu iasă umplutura.

5

Image Tăiem rulada în părți egale și o punem într-o tavă de copt, sub formă de floare. Bucățile de ruladă nu trebuie să se lipească între ele.

6

Dăm rulada la cuptor pentru 45-50 minute, la 180 grade C, acoperind-o în prealabil cu folie.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Master class




Comentarii

Похожие статьи