Sărmăluţe cu bulgur

Просто&Вкусно - Mâncăruri - Sărmăluţe cu bulgur

Ingrediente

1 dovlecel

1 morcov

1 ceapă

150g bulgur

1 varză

1 tulpină de țelină

1 legătură de mărar

½ legătură de pătrunjel

1 lng frunze de coriandru mărunțite

sare, piper și paprica

Metodă de preparare

1

Desfacem varza în frunze și le fierbem în apă cu sare timp de 3-4 minute pînă se vor înmuia.

2

Tăiem pai țelina, morcovul, ceapa și dovlecelul și le prăjim cîteva minute. Adăugăm peste legume bulgurul, amestecăm și mai înăbușim totul 10 minute.

3

Tăiem mărunt mărarul, pătrunjelul și frunzele de coriandru și le adăugăm peste compoziția de legume și bulgur. Lăsăm pe foc încă 10 minute.

4

Punem cîte o lingură de umplutură pe frunzele de varză și rulăm sărmăluțele.

5

Așezăm sarmalele într-un ceaun și le turnăm apă cu sare, atît cît să le acoperim puțin. Fierbem timp de 30 minute. Servim sarmalele fierbinți asezonate cu verdeață și smîntînă.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Mâncăruri




Comentarii

Похожие статьи