Focaccia cu rozmarin

Просто&Вкусно - Panificaţie  - Focaccia cu rozmarin

Ingrediente

Pentru 4 porții:

330g făină

200ml apă călduță

15g drojdie

1 linguriță zahăr

½ linguriță sare

20ml + 1 lng ulei de măsline

1 lng apă

Sare de mare

Crenguțe de rozmarin

Metodă de preparare

1

Punem într-un bol mic drojdia și zahărul în apă calduță. Lăsăm drojdia să crească 15 minute apoi o adăugăm peste făină, sarea și uleiul de măsline. Amestecăm bine totul pînă obținem un aluat omogen și elastic. Formăm o minge din aluatul gata, îl punem într-un bol și îl acoperim cu un prosop. Punem aluatul într-un loc călduț pentru aproximativ 1 oră pînă își v-a dubla volumul.

2

Presărăm suprafața de lucru cu făină și punem aluatul dospit pe ea, frămîntăm bine și îl întindem dîndu-i forma tavei în care îl vom coace. Ungem tava cu ulei, o tapetăm cu făină și punem aluatul în ea, acoperim cu un prosop și lăsăm să crească din nou.

3

Batem 1 lingură de apă cu 1 lingură de ulei de măsline și cu compoziția obținută ungem cu ajutorul unei periuțe de bucătărie suprafața aluatului. Presărăm deasupra sarea granulată și frunzele de rozmarin, cu degetele facem niște adîncituri destul de dese în aluat.

4

Coacem foccacia la temperatura de 220oC timp de 20 minute, pînă se rumenește frumos. O servim imediat tăiată felii, a doua zi foccacia nu va mai avea crustă crocantă și miez pufos.



Tags
Îți place reteta? | Vezi alte rețete și categorii - Panificaţie




Comentarii

Похожие статьи