Tortă în tartă

Просто&Вкусно - Tortă în tartă

Tortă în tartă

Tortă în tartă

 

Tartă

Ingrediente:

125g unt

70g zahăr pudră

25g făină de migdale

Un vîrf de cuțit de sare

Un vîrf de cuțit de zahăr vanilat

1 ou

200g făină

50g cacao

 

Mod de preparare

  1. Tăiem untul rece cubulețe și îl batem într-un bol pînă se înmoaie.
  2. Adăugăm treptat peste unt, zahărul pudră, făina de migdale, sarea, vanilia, oul, caco și făina. Adăugăm următorul ingredient după ce anteriorul e amestecat complet. Amestecăm aluatul pînă nu va începe să se adune boț.
  3. Formăm o minge din aluat, o învelim în peliculă alimentară și o introducem în frigider pentru 2 ore sau cel mai bine lăsăm pe noapte.
  4. Din aceste ingrediente obțăinem 450g de aluat, pentru tartă de 23cm avem nevoie de 350g. Întindem aluatul într-un plast de 2mm și îl trecem în tavă, îl lipim bine de marginile tavei, înlăturăm surplusurile și le introducem în frigider pentru 1 oră.
  5. Încingem rola la 170oC, găurim cu furculița aluatul din tavă. Îl acoperim cu hîrtie de copt și adăugăm fasole sau mazăre, ca greutate. Coacem sub greutate 20 minute apoi fără pînă devine auriu.

 

Pandișpan Djocond

 

Ingrediente:

50g făină de migdale

50g zahăr pudră

50g gălbenușuri

20g albuș

40g făină

14g cacao

18g unt topit

90g albuș de ou

45g zahăr

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 200o Amestecăm cu mixerul făina de migdale, zahărul pudră, albușul și gălbenușul de ou. Batem compoziția pînă va deveni deschisă la culoare și se va îngroșa.
  2. Amestecăm făina cu praful de cacao. Ocernem peste compoziția de migdale. Amestecăm cu o lopățică.
  3. Pregătim bezea franțuzească.
  4. O adăugăm treptat în aluat, amestecînd atent. Adăugăm untul topit.
  5. Turnăm aluatul în tavă și coacem pandișpanul 7-10 minute.

 

Sirop pentru însiropare

 

Ingrediente:

20g sirop (13g zahăr+7g apă)

15g apă

15g lichior de zmeură

 

Mod de preparare

  1. amestecăm lichiorul cu apa și siropul.
  2. Însiropăm pandișpanul după ce se va răci.

 

Mousse de coacăză

 

Ingrediente:

300g piure de coacăză

10g gelatină

250g frișcă

150g zahăr

 

Mod de preparare

  1. Încălzim piureul de coacăză cu zahărul, pentru a se dizolva zahărul. Înmuiem gelatina în apă rece pînă se va umfla, o scurgem și o adăugăm în piure. Lăsăm să se răcească pînă la 25oC.
  2. Batem frișca spumă și o adăugăm în piure.

 

Piure de coacăză putem pregăti și din fructe congelate: le punem la fiert și cînd devin moi le trecem prin sită. Adăugăm zahăr și punem la fiert, adăugăm apoi gelatina umflată preventiv.

 

Stratul de ciocolată

 

Ingrediente:

175g ciocolată neagră

250ml frișcă (36%)

  1. Batem frișca rece pînă devine pufoasă.
  2. Topim ciocolata pe baie de abur.
  3. Turnăm ciocolata treptat peste frișcă, amestecînd cu telul.

 

Glazură colorată

 

Ingrediente:

75g apă

150g zahăr

15g glucoză

100g lapte condensat

70g gelatină umflată

150g ciocolată albă

Colorant alimentar roșu și violet

 

Mod de preparare

  1. Topim ciocolata albă pe baie de abur.
  2. Adăugăm laptele condensat, gelatina, siropul și colorantul. Batem totul cu blenderul.
  3. Acoperim cu peliculă alimentară și lăsăm deoparte pînă la glazurare.

 

Asamblăm torta

1. Decupăm cu o formă rotundă două cercuri de pandișpan și le însiropăm.



2. Punem la fundul formei pandișpanul, turnăm jumătate din cantitatea de mousse, așezăm coacăza fiartă cu zahăr. Apoi acoperim cu cel de al doilea pandișpan și turnăm mousse-ul rămas. Introducem în congelator pentru a se prinde.









3. Încălzim forma cu un încălzitor și scoatem torta.



4. Glazurăm torta printr-o sită.



5. Cînd se va prinde glazura punem torta în tartă, o decorăm cu fructe, chipsuri de ciocolată și mentă.


 

Tags

Похожие статьи

Comentarii