Brăduţ de biscuiți
2 ouă
50 gr unt
1 gălbenuș
¼ pahar apă
¾ pahar zahăr
0,5 pahar miere
0,5 lgt. bicarbonat de sodiu
3,5 pahare făină (0,5 din acestea pentru prespărat)
0,5 lgt. condimente mărunțite (scorțișoară, cardamon, cuișoare)
Pentru glazură:
1 albuș
¾ pahar pudră de zahăr
- Cernem făina. Într-o cratiță cu apă adăugăm miere, zahăr și unt. Încălzim ingredientele la 70-75 grade C, amestecând continuu. Încorporăm o jumătate din făina pregătită și condimentele. Amestecăm de`ndată ingredientele, pentru a evita formarea de cocoloașe. Răcim aluatul la temperatura camerei şi adăugăm ouăle, bicarbonatul de sodiu, cealaltă parte de făină. Frământăm bine şi obţinem un aluat moale.
- Întindem aluatul pe suprafaţa de lucru tapiţată cu făină, într-o foaie de 0,7 cm grosime (cu cât mai subţire va fi aluatul, cu atât mai uscaţi vorfi biscuiţii). Din această cantitate de aluat vom obţine doi brăduţi. Forma steluţelor pentru biscuiţi o obţinem cu ajutorul unui şablon de carton. Pentru aceasta va trebui să decupăm dintr-un carton alb steluţe cu 6 colţuri. Vom avea nevoie de 5 perechi de steluţe de hârtie, diferite ca dimensiune.
- Ungem steluţele cu gălbenuş şi le dăm la cuptor pentru 8 minute, ala 180 grade C.
- Lăsăm biscuiţii copţi să se răcească.
- Preparăm glazura: batem albuşul cu pudră de zahăr şi putem decorăm biscuiţii după bunul nostru plac.
- Când glazura se vă răci de-a binelea, putem asambla brăduţul. În partea de jos aşezăm steluţele cele mai mari şi rotim colţurile în aşa fel, ca să nu se suprapună. Biscuiţii se lipesc la mijloc cu glazură.
Похожие статьи
Comentarii
Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați