Atelier pentru copii

Просто&Вкусно - Atelier pentru copii

Atelier pentru copii

       Revelionul este cea mai magică și mai așteptată sărbătoare în copilăria fiecărui copil. E timpul cînd afară ninge frumos și sosește vremea săniuțelor și a jocurilor în zăpadă. Sunt zile de poveste, pline de surprize plăcute și arome delicoase, case se răspîndesc din bucătărie. În astfel de zile e foarte important să petrecem timpul cu familia și să ne ajutăm unul pe alții în toate. E deosebit de important pentru copii, care participă cu mare plăcere în pregătirea deliciilor, precum biscuiții!

 

În casă e liniște și pace, jucăriile stau cuminți la locurile lor, televizorul nu este inclus la desene animate. Toate astea au o explicație! Copii sunt ocupați cu ceva foarte interesant: ei coc biscuiți pentru Revelion.

 

 

Biscuiți cu ghimbir

 

Ingrediente:

150g unt

300g zahăr

450g făină

1 ou

Un vîrf de cuțit de ghimbir uscat sau proaspăt

Un vîrf de cuțit de sare

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm toate ingredientele și frămîntăm un aluat omogen. Frmăm biscuiții și îi coacem timp de 10 minute în rola preîncălzită la 180oC.

 

Fetițele sunt foarte atente: să coci biscuiți, e o treabă foarte importantă!

 

 

Biscuiți cu bucățele de ciocolată

 

Ingrediente:

115g unt de temperatura camerei

50g zahăr

110g zahăr brun

1 ou

½ linguriță vanilie

170g făină

½ linguriță praf de copt

Un vîrf de cuțit sare

170g ciocolată fărămițată

55g nuci

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 180oC.
  2. Batem cu mixerul untul cu ambele feluri de zahăr. Într-un alt bol amestecăm ouăle și vanilia, apoi le turnăm încet peste compoziția de unt. Presărăm fîina, praful de copt și sarea.
  3. Adăugăm bucățelel de ciocolată și nucile, amestecăm bine.
  4. Cu ajutorul unei linguri punem aluatul pe tavă. Coacem biscuiții 10-15 minute. Îi servim reci.

 

Punem cîțiva biscuiți într-un borcan, îi legăm o fundiță drăguță și putem merge în ospeție!

 

 

 

Biscuiți cu caise uscate

 

Ingrediente:

250g făină

100g picături de ciocolată

130g caise uscate

120g zahăr

120g unt moale

2 ouă

1 pachețel praf de copt

 

Mod de preparare

  1. Încingem rola la 210oC. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină.
  2. Cernem făina împreună cu praful de copt. Tăiem mărunt caisele și le tăvălim prin făină. Batem cu mixerul untul cu zahărul.  Adăugăm treptat ouăle și mai batem odată.
  3. Întindem aluatul în tavă și îl coacem 10 minute. Coborîm temperatura rolei pînă la 160oC și îl mai coacem 35 minute. Porționăm apoi biscuiții.

Voi lega biscuiții cu o panglică: sunt așa drăguți!


Îi voi împărtăși surioarei mele cele mai importante secrete!

 

 

Biscotti cu migdale

 

Ingrediente:

200g migdale

215g făină

100g zahăr

Un vîrf de cuțit de sare

½ linguriță praf de copt

2 ouă

1 albuș de ou

 

Mod de preparare:

  1. Încingem rola la 190oC. Așternem hîrtie de copt în tavă. Punem migdalelel în ea și le coacem circca 15 minute pînă vor deveni mai întunecate. Apoi le lăsăm să se răcească. Tocăm mărunt cu ajutorul blenderului 50g de migdale, restul le tăiem în 2-3 părți și le dăm deoparte.
  2. Amestecăm făina, praful de copt, zahărul, sarea și migdalele mărunțite. Apoi adăugăm ouăle. Frămîntăm un aluat dens. Adăugăm bucățelele de migdale.
  3. Împărțim aluatul în 3 părți. Îl întindem într-un oval cu diametru 1 cm. Îl ungem cu albuș și îl coacem 20 minute.
  4. Îl scoatem din rolă și îl tăiem în formă de biscotti. Introducem biscuiții în rolă și îi mai coacem 25 minute la 140oC. Servim biscuiții reci.

 

Hai să gustăm, ce am copt!


 

Savurarea ceaiului

 

Copii adoră să se simtă maturi și independenți. Iar noi, părinții, trebuie să-i încurajăm în toate. După ce copii vor termina de copt biscuiții, organizațile o mică pauză pentru ceai. La așa un mini eveniment chemații pe toți cei dragi ca să guste din rezultatul muncii copiilor. Oaspeții îi vor lăuda pe copii și ei își vor da seama că au făcut o treabă foarte importantă și interesantă. Trebuie să recunoaștem că anume astfel de momente se primesc cu mult mai calde și mai pline de emoție, decît noaptea dintre ani.

 

 

Melci cu unt și gem

 

Ingrediente:

500g făină

300g unt

200g zahăr

2 ouă

½ linguriță bicarbonat

250g gem

 

Mod de preparare

  1. Cernem făina și bicarbonatul. Amestecăm untul cu zahărul, batem ouăle și amestecăm totul. Presărăm treptat făina și frămîntăm un aluat. Îl învelim în peliculă alimentară și îl introducem în frigider pentru 1 oră.
  2. Întindem aluatul într-un plast de 2mm, îl porționăm și îl introducem în frigider pentru încă 30 minute.
  3. Scoatem aluatul din frigider și întindem gem peste el. Îl rulăm într-o ruladă, apoi îl învelim în peliculă și din nou la frigider pentru încă 1 oră.
  4. Încingem rola la 180oC. Tăiem aluatul bucățele de 0,5mm grosime și le punem pe tavă. Coacem biscuiții timp de 15 minute.

 

Sfat: Astfel de biscuiți îi puteți păstra pînă la două săptămîni într-un recipient închis ermetic.

 

 

 

Biscuiți cu nuci pentru brad

 

Ingrediente:

225 unt moale

100g zahăr

200g făină

100g alune mărunțite

 

Mod de preparare

  1. Amestecăm untul cu zahărul, apoi adăugăm făina și nucile. Amestecăm aluatul bine și îl introducem în frigider pentru 1 oră.
  2. Întindem aluatul și tăiem din el diferite figurine și forme. Coacem biscuiții 20-30 minute în rola încinsă la 140oC.

Cu ajutorul tatei imi ies niște biscuiți minunați!

Să te joci cu aluatul e mult mai captivant decît cu plastilina!

 

Împodobirea bradului

 

Pe fețele copiilor se citește încîntarea! Iată pentru ce am copt noi biscuiți! Pentru brad!

Biscuite, am să te mănînc! Dar nu acum, mai tîrziu cînd vom dezpodobi bradul!

 

Decorațiile comestibile, sunt încă un prilej să atragem copii într-un joc interesant în ajun de Revelion. Inspirații pe micii cofetari să coacă decorațiuni de diferite forme, ei cu siguranță vor fi încîntați!

 

Mai multe idei comestibile!

  • · Alegeți bomboane cu ambalaje multicolore și prindețile într-o ghirlandă.
  • · Înveliți nuci în folie de aluminiu și atîrnațile pe brad.
  • · Micile mandarine, prinse pe brad vor crea o atmosferă de sărbătoare.
  • · Atîrnați figurine din marțipan și turte dulci.
  • · Formele strălucitoare pentru biscuiți, atîrnate pe o panglică colorată, se vor potrivi de minune pe brad.

 


 

Rețete: Victor Sîtnic Fotografii: foto studioul „DaiKiri” Text: Efimova Olga

Au colaborat: Demetra, Diana și Mariana Sîtnic

Tags

Похожие статьи

Comentarii