Rață pekineză

Просто&Вкусно - Mîncăruri pе masa festivă - Rață pekineză

Ingrediente:

Pentru 1 porție:

400g pulpă de rață

1 ceapă

1 morcov

75ml vin roșu

10ml oțet de vin

10ml sos de soia

3-4 căței de usturoi

1 crenguță de cimbru

Sare

Piper negru boabe și măcinat

Pentru glazură:

1 lng zahăr

1 lng miere

1 lng vin roșu

1 lng sos de soia

1g sos dulce chili

Sare

10g ghimbir

3-4 căței de usturoi

 

Mod de preparare

  1. Frecăm carnea cu sare și piper.
  2. Prăjim pulpa într-o tigaie încinsă cu usturoiul și cimbrul.
  3. Tăiem ceapa julien iar morcovul inele. Prăjim legumele într-o tigaie, turnăm deasupra vinul, oțetul și sosul de soia. Adăugăm carnea și turnăm puțină apa (să nu acopere carnea).
  4. Înăbușim timp de 1.5-2 ore, întorcînd carnea periodic. Verificăm dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Dacă se înfibge ușor, atunci carnea este gata. O lăsăm să se răcească în sos.
  5. Turnăm toate ingredientele pentru glazură într-o cratiță, usturoiul și ghimbirul le tocăm mărunt și le adăugăm în cratiță. Lăsăm să fiarbă, glazura trebuie să fie lichidă, să aibă consistența între cea a smîntînei și cea a mierii.
  6. Ungem pulpa de rață cu glazură și o coacem în rolă timp de 8-10 minute. În timpul coacerii o mai ungem odată.

 

Garnitură

 

Ingrediente:

200g cartofi

100g struguri

50ml vin roșu

15g unt

10ml ulei vegetal

50ml bulion

Sare

 

Mod de preparare

  1. Tăiem cartofii cubulețe mari și îi prăjim în friteuză pînă devin aurii. Potrivim de sare.
  2. Pregătim sosul de struguri: prăjim strugurii într-un amestec de ulei și o bucățică de unt. Turnăm vinul și bulionul deasupra, fierbem totul pînă va scade 2/3 din cantitate. Luăm sosul de pe foc și mai adăugăm o bucățică de unt, amestecăm cu grijă cu mișcări circulare.

Punem în mijlocul farfurii cartofii, tăiem pulpa de rață în două și o punem peste cartofi, prin părți aranjăm bobițele de strugure și stropim totul cu sos. Decorăm preparatul nostru cu o crenguță de cimbru.

 


Похожие статьи

Comentarii

Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați