Rață pekineză
Ingrediente:
Pentru 1 porție:
400g pulpă de rață
1 ceapă
1 morcov
75ml vin roșu
10ml oțet de vin
10ml sos de soia
3-4 căței de usturoi
1 crenguță de cimbru
Sare
Piper negru boabe și măcinat
Pentru glazură:
1 lng zahăr
1 lng miere
1 lng vin roșu
1 lng sos de soia
1g sos dulce chili
Sare
10g ghimbir
3-4 căței de usturoi
Mod de preparare
- Frecăm carnea cu sare și piper.
- Prăjim pulpa într-o tigaie încinsă cu usturoiul și cimbrul.
- Tăiem ceapa julien iar morcovul inele. Prăjim legumele într-o tigaie, turnăm deasupra vinul, oțetul și sosul de soia. Adăugăm carnea și turnăm puțină apa (să nu acopere carnea).
- Înăbușim timp de 1.5-2 ore, întorcînd carnea periodic. Verificăm dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Dacă se înfibge ușor, atunci carnea este gata. O lăsăm să se răcească în sos.
- Turnăm toate ingredientele pentru glazură într-o cratiță, usturoiul și ghimbirul le tocăm mărunt și le adăugăm în cratiță. Lăsăm să fiarbă, glazura trebuie să fie lichidă, să aibă consistența între cea a smîntînei și cea a mierii.
- Ungem pulpa de rață cu glazură și o coacem în rolă timp de 8-10 minute. În timpul coacerii o mai ungem odată.
Garnitură
Ingrediente:
200g cartofi
100g struguri
50ml vin roșu
15g unt
10ml ulei vegetal
50ml bulion
Sare
Mod de preparare
- Tăiem cartofii cubulețe mari și îi prăjim în friteuză pînă devin aurii. Potrivim de sare.
- Pregătim sosul de struguri: prăjim strugurii într-un amestec de ulei și o bucățică de unt. Turnăm vinul și bulionul deasupra, fierbem totul pînă va scade 2/3 din cantitate. Luăm sosul de pe foc și mai adăugăm o bucățică de unt, amestecăm cu grijă cu mișcări circulare.
Punem în mijlocul farfurii cartofii, tăiem pulpa de rață în două și o punem peste cartofi, prin părți aranjăm bobițele de strugure și stropim totul cu sos. Decorăm preparatul nostru cu o crenguță de cimbru.
Похожие статьи
Comentarii
Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați