Cadouri comestibile
Vreți să dăruiți persoanelor dragi ceva special sau să vă uimiți prietenii cu un dar original? Pregătiți cadoul cu mîinile dumneavoastră! Deoarece cadourile în care ați pus suflet, căldură și iubire, vor fi cele mai apreciate la orice sărbătoare!
Trufe
Ingrediente:
- 200g ciocolata neagra
- 150 ml frisca lichida
- 25g unt
- 1 lingurita esenta de rom
- 50g praf de cacao
Metoda de preparare:
- Intr-o cratita incalzim frisca si untul pana se topeste untul. Luam de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se infuzeze compozitia 10-15 minute.
- Intre timp taiem ciocolata bucati mai mici sau o dam pe razatoare.
- Compozitia de frisca o dam in fiert si adaugam ciocolata. Amestecam bine pana obtinem o pasta omogena. Punem la frigider pasta obtinuta pana se intareste suficient pentru a modela din ea mici bilute (in mediu e nevoie de 4-6 ore).
- Modelam mici bilute pe care le trecem prin praf de cacao. Pastram trufele la rece.
Nota: Daca doriti sa nu va murdariti la maini merita sa folositi niste manusi de cauciuc de unica folosinta cand formati bilutele de ciocolata.
Mendiants – discuri de ciocolata
Ingrediente:
- Ciocolata neagra sau alba
- Fructe uscate (stafide, caise, coji de portocale confiate, etc.)
- Nuci
Metoda de preparare:
- Topim ciocolata pe baie de aburi. Pe o tava acoperita cu hartie de copt, cu ajutorul unei lingurite sau sac de patiserie, desenam mici discuri de ciocolata.
- Presaram pe fiecare disc fructe uscate si nuci.
- Lasam sa se prinda ciocolata si apoi le dam la rece. Se pastreaza in frigider.
Florentine
Ingrediente:
- 60g de miere
- 60g de unt
- 60g de zahar
- Coaja rasa a unei portocale
- 120 g de fulgi de migdale
- 20g de stafide
- 20g de coaja de portocale confiata
- 40g de nuci maruntite
- Sare pe varf de cutit
Pentru decor
- Ciocolata topita
Metoda de preparare:
- Intr-o cratita amestecam mierea cu untul si zaharul, punem la foc. Asteptam sa se incalzeasca compozitia si sa se topeasca zaharul. Luam de pe foc si adaugam migdalele feliate, coaja de portocale confiata, stafidele,nucile, coaja rasa de portocala si sarea.
- Amestecam compozitia obtinuta si o intindem pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dam la cuptor la 180 pentru 12-15 minute, pana se rumeneste.
- Lasam un pic sa se raceasca si taiem florentinele de forma dorita (discuri, romburi, patrate).
- Cand se racesc complet le ungem cu ajutorul unei pensule cu ciocolata topita. Lasam sa se intareasca ciocolata si dam florentinele la rece. Se pastreaza la frigider.
Autor Sorina Nidelcu
https://gusturisiculori.wordpress.com/
Tags
Похожие статьи
-
Tartaletele iun 13, 2014
-
Profitroles iun 05, 2014
-
noi 22, 2024
-
Un decor auriu dec 10, 2014
-
Pahare cu numele dec 12, 2014