Biscotti

Просто&Вкусно - Cadouri delicioase - Biscotti

1 ou

100 gr unt

1 pah. zahăr

1 pah. nuci

100 gr ciocolată

85 ml smântână

3 pah. făină (+ 0,5 pahar)

0,5 lgt. praf de copt

200 gr lapte condensate

Un vârf cuțit de sare 

 

 

  1. Cernem făina împreună cu praful de copt și sare. Împreunăm untul cu smântâna și zahărul, și batem ingredientele până la omogenizare. Adăugăm oul și amestecăm încă odată compoziția. Încorporăm făina și frământam un aluat moale. Lăsăm aluatul la frigider, cca 1 oră.
  2. Pentru umplutură: rupem necondiționat ciocolata, bucăți mici, adăugă laptele condensat și topim totul pe baia de abur, amestecând continuu. Luăm de pe foc cratița și adăugăm la compoziția de ciocolată nucile mărunțite.
  3. Împărțim aluatul în 2 și întindem bine fiecare parte de aluat, în dreptunghiuri, cu o grosime de cca 5 cm. Scoatem pe mijloc jumătate din umplutură. Marginile aluatului le împăturim una peste alta. Rulada obținută o scoatem cu ”cusătura” în jos, pe o tavă de copt, tapetată cu pergament și o coacem 20-25 minute, la 180 grade C. Lăsăm să se răcească.
  4. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, tăiem rulada pe diagonală, în bucăți de 2 cm grosime. Scoatem biscotti-le obținute pe tavă și le dăm la cuptor, pe 5 minute pentru ambele părți.

Похожие статьи

Comentarii

Comentarea este disponibilă numai pentru utilizatorii autorizați