Familia Margaritei Diordița este plină de femei frumoase. Toate sunt gospodine și meșterițe iscusite. Colecția personală a Margaritei este doldora de rețete delicioase, dar și de idei creative de confecționare hand-made a decorului pentru sărbătorile de iarnă. În ajunul Crăciunului, ținem cu tot dinadinsul să înfrumusețăm casa pentru a crea o adevărată atmosferă de sărbătoare pentru întreaga familie. Tocmai din această cauză, Margarita împreună cu fiica, sora și nepoțica sa, au împărtășit cu plăcere câteva idei geniale hand-made de înfrumusețare a casei, cu materiale simple, care ne stau la dispoziție în orice împrejurare.
Autori:
Margarita Deordița
Lidia Diordița
Irina Levițcaia
Olga Cravcenco
Portocale de Crăciun
În preajma Crăciunului, mirosul portocalelor este perfect! Un aranjament mai frumos, compus din portocale decorate cu cuișoare aromate, pentru centrul mesei festive nici că există. De fapt, acest decor are o frumoasă denumire franceză – pomander, pomme d`ambre - care se traduce „mere de chihlimbar”. În timpurile de demult, acest aromatizator nu era altceva decât o minge confecționată din parfumuri: ambra, mosc sau zibeta. Pomander era purtat într-un vas transparent, care era un modificator al mirosurilor neplăcute.
Pentru a confecționa o astfel de compoziție, veți avea nevoie de:
- un platou;
- portocale, mandarine sau clementine;
- cuișoare întregi;
- crenguțe de brad;
- câteva conifere.
Cum se face:
1.După ce alegeţi fructul potrivit pentru pomanders, cu ajutorul unui cuţit faceţi şanţuri subţiri în coaja fructului şi înţepaţi fiecare loc unde va intra cuişorul. Având o imaginaţie bogată, veţi putea transforma portocalele în adevărate opere de artă. Iar având suficientă răbdare, veţi putea confecţiona compoziţii întregi, pe care le veţi putea plasa în orice colţişor, pentru a umple casa cu miros de Crăciun!
2. După ce portocalele au fost decorate cu cuișoare, le plasăm pe un platou și începem a asorta compoziția cu crenguțe de brad și conifere. După dorință, puteți ornamenta portocalele și cu panglici colorate, după imaginație.
Coroniță decorativă hand-made
Coronița de brad nu este doar un decor frumos, ci un adevărat simbol al renașterii și speranței. La sărbătorile de iarnă, coronița de brad este interpretată ca un „Bun venit”, adresat celor care pășesc pragul casei și ca recunoaștere a spiritului de Crăciun.
Coronițele sunt foarte diferite: confecționate din ramuri de brad, globuri colorate, rafie sau ca și în cazul nostru dintr-o pânză de sac decorativă.
Vom avea nevoie de:
- suport-bază pentru coroniță, confecționată dintr-un carton mai gros.
- pistol cu clei fierbinte:
- foarfece;
- panglică roșie de sac;
- figurine tematice de iarnă (fulgușori, Crăciunel, biluțe de spumă etc.);
Cum se asamblează:
1. Suportul-bază de carton se înfășoară cu stofa de sac și se lipește cu clei fierbinte.
2. Din panglica de sac facem o fundă mare, pe care o lipim cu clei fierbinte de bază.
3. Asamblăm elementele decorative pe coroniță, după bunul nostru plac.
4. Astfel de coroniță poate fi oferită în dar prietenilor, la care mergem în vizită pentru a sărbători Nașterea Domnului, în semn de mulțumire.
Decor pentru șervețelele de masă
Pentru ca serile dinaintea Crăciunului să fie pline de amintiri frumoase și să aducem magia sărbătorilor în casele noastre, vă invităm să confecționați un decor simplu, dar foarte festiv pentru șervețelele de masă. Vom avea nevoie de panglică roșie, câteva crenguțe de brad și batoane de scorțișoară.